FYRA GÅNGER STÖRRE BIDRAGSBEROENDE I UTSATTA OMRÅDEN

Tensta, norr om Stockholm. Foto: MostPhotos.

I utsatta förorter är bidragsberoendet mer än fyra gånger så stort som i Sverige som helhet. Och var tredje grabb klarar inte att uppnå gymnasiebehörighet. Detta enligt SCB-rapport som organisationen The Global Village beställt.

Ahmed Abdirahman startade organisationen The global village och Järvaveckan, som i år inleds imorgon onsdag. Inför årets vecka har hans organisation låtit SCB ta fram statistik om demografi, ekonomi, utbildning, arbetsmarknad och företagande i snävt definierade områden som normalt sett inte bryts ut ur myndighetens statistik.

Samtiden…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *