Ivar Arpi: Det är inte främlingsfientligt i att vilja bevara sin kultur och sitt lands identitet.

När jag träffade den ryske dissidenten Boris Nemtsov, som sedan mördades, började han direkt prata ryska med mig. Så visst har Martin Aagård åtminstone en poäng här. Tar jämförelsen med en rysk boxare som en komplimang. Alla som kan sin boxning vet att ryska boxare är strålande, vilket de har varit ända sedan sovjettiden. Är därmed övertygad om att Aagård aldrig har sett mig boxas i verkligheten.

Men nej, jag har inget problem med olika hudfärger. Det jag skriver om i min ledare är extremt hastig förändring, där invandringen sker på en sådan skala och i en sådan hastighet att det blir svårt, om inte omöjligt, att integrera dem som kommer. Så var det inte med invandringen till Sverige under stora delar av 1900-talet. Då kunde invandrare komma till områden där majoritetssvenskar var just i majoritet och bli en del av samhället lättare. I dag har många inte den möjligheten. Det jag skriver om att det ökade motståndet mot migration beror på den nya situationen, inte bara ekonomiska kalkyler. (Även om dessa alla pekar på samma sak: invandringen till Sverige har varit och är en kostnad.)

Det är inte främlingsfientligt i att vilja bevara sin kultur och sitt lands identitet.

Martin Aagård har dock en historia av att anklaga folk för rasism. Själv har jag kallats “etnisk separatist” av honom. Per Brinkemo var främlingsfientlig, för att han skrev om klankulturen och somalier i Sverige. När Janne Josefsson granskade barnfattigdomen var det ett “demokratiskt problem”. Ja, hela jävla Norge är rasistiskt i sin kärna, menade Aagård för några år sedan. Till och med Mona Sahlin fick stå i skamvrån som en representant för “vitt hyckleri”, för ett tag sedan. Det var bara det att Aagård hade fabricerat citat för att få till bilden av Sahlin som en vit skurk. När han kallade Richard Herrey för rasist fick hans arbetsgivare Aftonbladet nog, och Martin Aagård slutade twittra. Hur många hemska rasister har därmed undgått att kallas för just rasister av Aagård? En förlust för samhällsdebatten, i sanning.

Om även jag nu är rasist i Aagård värld, så är jag i alla fall i ett gott, och ganska omfattande, sällskap.

(Dessutom har jag rakat av mig skägget. Martin Aagård sprider alltså fake news igen.)

Ivar Arpi

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *