Jenny Sonesson: Vi lever i de sociala mediernas och personliga vittnesmålens tidsålder

Det här är en mycket klok text av Birgitta Ohlsson och jag håller verkligen med. Vi lever i de sociala mediernas och personliga vittnesmålens tidsålder. Allt som är autentiskt är hårdvaluta när man kan fejka så mycket. Storytelling äger numera rum på PR-byråer och inte bara vid lägereldar eller på förskolor. Jag personligen gillar att människor vågar dela med sig av sig själva – men det får inte bli ett krav. Och vi måste inse att det inte bara är socialt extroverta smilfinkar som kan leda andra.

”Hur hela avdelningar ska medietränas när ändå ingen på våningsplanet har en roll som talesperson. När ledare och chefer ska figurera personligt i allehanda sociala medier på företagets hemsida utan någon egentlig mening för produkt eller tjänst. Hur det extroverta ledarskapet ständigt premieras. Synas, höras och öppnas upp. Eller skräckexemplet hur ett företag min bekant arbetat vid körde tillitsövningar på konferenser för arbetslag där många knappt kände varandra, men ändå förväntades att berätta om det mest traumatiska i sitt liv.”

Jenny Sonesson, på Facebook 

Läs i Affärsvärlden…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *