Ser du? Terrorhotet?

Expressen skriver att terrorhotet i Sverige ökar nu i skrämmande takt. Om att Säpo allt mer öppet talar om extremistmiljöerna som ökat från några hundra personer till att det nu finns tusentals extremister i Sverige.

Snälla Expressen! Det har varit tusentals sedan 2015, allt sedan Stefan Löfven i sann socialistisk anda ropade ut att HANS Europa bygger inga murar. Vad ni inte hörde var alla runt omkring Löfven som skrek, er svängdörrspolitik möjliggör för tusentals terrorister att ta sig in i landet via flyktingströmmen.

Det vore att ljuga att påstå att det först nu ökar i skrämmande takt. Risken att terrorister gömde sig i den stora flyktingströmmen till Europa visste man om, men det ville ingen lyssna på då. Då handlade allt om refugees welcome. Det låg såklart i IS intresse. De har som sagt ett mål att öka motsättningarna mellan flyktingarna och länder i Europa som tar emot dem. Vad värre är. IS hade jihadister som redan bodde i Sverige och kunde därmed rekrytera bland sårbara flyktingar. Och som de har lyckats. Och det på två sätt.

1) De som vill värva nya rekryter till IS kan bara viska i örat på arga unga män: ”Ser du? Svensken vill inte att kvinnor klär sig i slöja och de avskyr oss för vår halal-slakt. De vill inte ha islam i landet. De har förklarat krig mot oss. Är du med oss och slår hårt tillbaka?

2) De som inte vill ha islam i landet och de som med rätta blivit rädda för de negativa sidor av islam de möter i samhället kan bara viska i örat på sina arga grannar och arbetskollegor: ”Ser du? Muslimer försöker ta över vårt land. De har förklarat krig mot oss. Är du med oss och slår hårt tillbaka?

Motsättningarna är här och IS klappar händerna. Hade någon med makt att påverka lyssnat då många höjde ett varningens finger om flyktingströmmen och terroristerna hade problemen varit hanterbara. Hade vi agerat som det kunskapsland vi påstår oss vara, hade vi tillåtit tydlig kritik mot islam, och samtidigt visat en öppenhet för ALL religion i offentligheten.

Istället har en religion fått ge vika för en annan, som oftast visar sig komma från radikala islamisters krav. Istället har svensken utmålats till rasist och islamofob.

En gång var vi ett land som oroade oss för skattehöjningar och långa vårdköer. Nu är vi ett land som göder terrorism, värnar terrorister vars jakt på ett kalifat går ut över alla som lever i Sverige. Det gamla Sverige ska brinna, och som det brinner, för att en ny värld, befolkad med stukade medborgare ska fyllas.

Alla muslimer är och blir verkligen inte IS-terrorister, tvärtom de är människor precis som du och jag, men alla IS-terrorister är muslimer. Och det är just det som borde vara tillåtet att högt säga. Då hade vi inte hamnat där vi är nu.

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *