Tino Sanandaji: Det här kommmer ni gilla.

Aftonbladet hävdade att Gucciväska jag gav Sara Skyttedal var olämplig och gav sken att det handlar om mutor.

Jag visade reportern att jag i förväg fått grön ljus för gåvan från Riksenheten mot Korruption, vilket Aftonbladet inte tog med.

Artikeln citerar kritiska uttalanden från Natali Phalén vid privata Institutet mot mutor som läsaren får sken gäller just Gucciväskan. Idag fick jag dock en medelande från Natali Phalén där hon förklarar att hon bara gav generella uttalanden om näringslivets gåvor till politiker och sa till Aftonbladet att personliga gåvor var OK, vilktet de inte tog med!

”Liksom i andra situationer när jag uttalar mig för IMM till media har jag inte tagit ställning till det enskilda fallet utan angav generellt vad som gäller rörande mutbrott (där jag också framförde att personliga gåvor inte omfattas av någon mutreglering). I övrigt kommenterade jag generellt om gåvor från näringslivet till politiken, vilket också omfattas av Näringslivskoden. Personliga gåvor från privatpersoner omfattas inte av koden. Vänligen Natali Phalén”

Aftonbladet har förvanskat precis exakt allt för att dikta ihop sin KD-skandal, både Rättsväsendet och Aftonbladets egen källa säger i tydliga termer att Gucciväskan inte var en muta, de skriver motsatsen.

Som bonus rapporterar Medievärlden att Aftonbladet idag även förvanskat Magdalena Andersson. Finansminister sa till de att hon vill ha grön skatteväxling men inte vet exakt hur, Aftonbladet slog upp en stor rubrik om att bensinskatten ska höjas igen, något hon aldrig sagt: ”Jag har begärt en rättelse och bett att få prata med ansvarig utgivare”.

Är det vad journalistkåren själv tycker är ärligt, att tvärtemot entydlig fakta ge sken av att jag och Skyttedal begått mutbrott?

Tino Sanandaji, på Facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6 tankar på “Tino Sanandaji: Det här kommmer ni gilla.

 1. Kembel

  Hurra för någon som tar rätt på vad som är oantastligt ånyo bravo Sanandaji .
  Vad görs för de alltmer ökande till myndigheten inlevererade skattemedlen, JO det är då så, att kommunkassorna behöver betala tillbaka upplånade medel som använts till invandrarförsörjning under gågna året och behöver mer kontanter för att klara förestående året med ANHÖRIGINVANDRINGEN dessutom.

  Svar
 2. Mässkalle

  Lysande Tino. Såg löpet av Aftonbladet. Köp – köpte inte.

  Svar
 3. C Hallin

  Msm letat stories över allt. Finns inga, får man tillverka. Inför val har man spart något som man släpper en vecka innan. Man gör kampanj hela veckan. Speciellt om partiet som granskas inte ligger i linje med tidningens egna hållning.

  Svar
 4. Gnurduff Von Vinkelstjärt

  Det var många år sedan jag köpte en svensk dagstidning , jag läser en blandning av alternativ media och utländsk media .
  Att göra på det viset har visat sig att jag vet saker som andra inte har hört talas om alls emellanåt !

  Herr Sanandaji är en av våra få lysande stjärnor , skulle vi få en regering som vill reparera Sverige så ser jag gärna Tino med i den regeringen ! !

  Svar
 5. Åke Ström

  Vad är det du tycker vi ska gilla. Att ni vill ha bidrag från allmänheten så ni kan köpa presenter till politiker som kallar väljare för dumpucko.

  Svar
 6. Magnu

  Som vanligt är Tino hundraprocentig….. Aftonbladet borde nog gå under “lupp” för där sker mycket skumt sedan många, många år tillbaka.
  Varför ser vi inte Tino , Lars Bern, Jan Tullberg osv… mer i “publicerad media” ???
  Tino har ju varit med ett fåtal gånger ………men !!!!!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *