Vad vill Magdalena Andersson gör med bensinskatten? Vågar hon höja den med tanke på väljarstödet?

Av | juni 11, 2019
Magdalena Andersson är glasklar med att bensinskatten ska höjas, det kvittar att bensinupproret 2,0 har 100 000-tals underskrifter från medborgare som istället vill att den ska sänkas. Hon står ändå på sig med att det är för miljöns skull som den kommer att höjas. Vad hon tydligen inte tagit i beräkningarna är hur den rödgröna regeringens löfte om att hela landet ska leva. Om att ingen ska behöva flytta bara för att lön, sjukpenning eller pension inte räcker till för att både betala bensinskatten blivit så hög att ingen har råd att både fylla bensintanken och matkassen.
Men som sagt var detta är inget som verkar bekymra Magdalena Andersson för den ska höjas så att Miljöpartiet inte hoppar av och att de får sin vilja igenom. I intervjun med Aftonbladet säger finansministern att hon vill att ”alla ska kunna vara med” i en grön skatteväxling. Men hur den ska utformas det har hon “ingen aning om”. Hur hon och de övriga i regeringspartierna ska kunna utjämna så att det inte blir dyrare att bo på landsbygden än i storstäderna. Hur de ska kunna kompensera alla pensionärer, alla de sjuka och alla dem som har sjukersättning (tidigare förtidspension) så att de inte drabbas mer än de som genom att arbeta kan få ett högre avdrag på deklarationen.
För det handlar inte bara om att de som är arbetande ska få högre avdrag, det handlar också om dem som är pensionärer, sjuka eller har sjukersättning ska kunna bo kvar på landsbygden eller glesbygden. För när Magdalena Andersson och för övrigt de andra i den rödgröna röran inte med ett enda ord nämner andra än de arbetande i den “gröna skatteväxlingen” som de menar ska rädda klimatet så är frågan om de menar att alla vi ska behöva gå till affären, den som ligger i centralorten flera mil bort för att handla när busslinjerna lagts ner och när de rivit upp rälsen till tågen som en gång gick?
Så nu väntar alla på att regeringspartierna och dess båda stödpartier ska komma överens om de vill att landet ska delas allt mer mellan dem som bor i städerna och dem som bor på landsbygden, eller de ska försöka utjämna klyftorna och bestämma att stadsborna får betala för att ha en levande landsbygd, eller de kommer att med sina stödtrupper i städerna lämna lands och glesbygden åt sitt öde. För blir det som det sistnämnda så kommer det att bli ett uppror i Sverige, då kommer dessa politiker att få löpa gatlopp om de visar sig utanför storstäderna. Då borde Norrlandskommunerna idka utpressning på storstäderna och hota med att strypa elförsörjningen fram tills där sitter folk vid makten som låter hela Sverige leva och frodas inte bara de utvalde delarna där regeringspartierna har sitt största stöd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *