Det parti i opposition som vågar kommer vinna

Johan Forsell (M) skriver på twitter: ”Hur många ytterligare skjutningar och sprängningar ska behöva ske innan Stefan Löfven och Morgan Johansson gör vad som krävs?”
https://twitter.com/johanforsse…/status/1138522512789319680…

De som kommenterar gör det både i affekt och med en slags förvåning: ”Är det inte regeringen som styr? Som har styrt i drygt 4 år? Under de 4 åren som problemen förvärrats kolossalt?” ”Är det oppositionen man ska avkräva resultat eller regeringen?” ”Hur långt ska det få gå innan du, som ju faktiskt anförtrotts med en plats i riksdagen, agerar med kraft? Vad tror du att folk som röstat på dig vill att du ska göra? Att du gnäller på den korrupta regeringen räcker definitivt INTE! Agera NU! Eller ge någon annan din plats!

Anders Lindberg som utnämnt sig själv till socialismens fanbärare svarar Forsell: ”Den här populismen måste snart få ett slut i politiken. Vi kan inte ha det så här.” https://twitter.com/anderslindb…/status/1138561644240523266…

Reaktionerna på Lindbergs tweet är omedelbara: ”Populism? Vad har vi politiker till om inte för att ta ansvar för samhällets behov, problem och rättsväsendets villkor?” ”Du menar att inga politiker bär något ansvar? Inte sittande regering och inte den tidigare? Undantaget förstås SD, roten till allt ont?”

Problemet nu är att få litar på svensk politik, oavsett parti. Det har helt enkelt gått för långt med svikna löften, lögner, röstningar som kunde ha fällt regeringen men som aldrig gjordes.

Svensk politik missbrukar väljarnas tillit. Förr eller senare kommer inga politiska uttalanden spela någon roll. Om svensk politik ska vinna tillbaka väljarnas förtroende måste i alla fall en uns av uppriktighet finnas kvar. Frågan är om det gör det?

Att uttala sig om den verklighet de själva bidragit till att skapa hanterar vare sig problemen eller den förtroendekris svensk politik befinner sig i.

Lika lite hjälper att förneka hur situationen ser ut, eller projicera sina egna problem på någon annan. Varken som representant för ett parti, eller som representant för ett krisande politiskt etablissemang.

Det parti som vågar ta sitt ansvar som oppositionsparti är det parti som kommer vinna väljarnas röster. Svårare än så är det inte.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *