ETT SARGAT LAND. Dag för dag förändras vårt land till oigenkännlighet, allt medan medborgarna skriker ut sin frustration

Just nu sker explosioner på olika platser i landet, tre har under de senaste två dygnen inträffat i Malmö. Vi är ett land som översållats med vapen och extremister. Det finns en regering men den är långt ifrån erkänd av folket. Det finns ingen klar enighet om vilket slags land man vill ha i framtiden, om det ska vara en demokrati eller ett land där vissa samhällen lever i en demokrati medan andra under strikt islamiska dogmer. Var makten ska ligga vet ingen heller: aktivisterna som tvingar ett redan stukat land att ge efter, eller hos de folkvalda. Politikerna själva tycks ha lämnat walk over och ägnar sina dagar åt olika politiska utspel och taktikspel.

Förutom Stefan Löfvens mål, att på bekostnad av vår trygghet och välfärd omvandla Sverige till en humanitär stormakt, hände något annat. Sommaren 2017 väckte allianspartierna, med stöd av både SD och V, ett misstroendevotum mot tre S-ministrar. Bakgrunden var att hemligstämplad information hade gjorts tillgänglig för icke säkerhetskontrollerad personal i utlandet, den så kallade IT-skandalen. Det som framkom var en katastrof som skrivit in sig i svensk historia.

Nästa katastrof lät inte vänta på sig. Dan Eliasson tidigare rikspolischef, fattade otaliga beslut som lamslog poliskåren och lämnade fältet öppet för terrorister och män med snedvriden kvinnosyn att kliva ut i samhället och ta sig rätten att våldta när helst de önskade. Eliasson gav också ett privat företag tillgång till känslig och hemlig information från polisens personal- och lönesystem. I korthet innebar det att tredje part fick kännedom om hur svensk polis arbetar, vem vet kanske med gängkriminalitet/terrorister. Skadan är ännu inte gripbar men att det handlar om en katastrof framgår tydligt.

S har sedan dess fortsatt i samma bana, ”förflyttat” chefer som gått emot deras politik, tillsatt politruker som underkastat sig deras nycker, givit makten åt aktivister, vägrat uttala sig om eller åtgärda de ökande antalet våldtäkter, sprängningar och skjutningar. Skriker antisemit till andra samtidigt som de vägrar erkänna att de som parti skolar in antisemiter i maktens korridoren.

Hade vi varit ett friskt land med ett ansvarsfullt styre hade Socialdemokraternas agerande lett till ett utkrävande av ansvar. Men nu är vi inte det. Det blir i bästa fall en utredning eller ett misstroendevotum som inte tillräckligt många vågar ställa sig bakom. Och sedan fortsätter S och oppositionen med att peka finger åt S men utan att vilja agera.

Om Stefan Löfven och oppositionen hade satt befolkningen bästa före taktikspelet partierna emellan både inför valet, och de tillfällen som givits dem att fälla regeringen, så skulle politikerna ha förstått faran med göda Annie Lööfs och Löfvens behov av makt och bekräftelse.

Se bara vad som hände med Dan Eliasson. Han som med stor sannolikhet utsatte polisen för livsfara och som möjligen kan ha hjälpt kriminella att undgå polisen? Eliasson blev inte avskedad. Han blev befordrad. Nu är han chef för den myndighet som ska vara vårt sista försvar vid katastrofer och krig, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap” (MSB).

Vi är alltså i händerna på ett haltande styre och en minst lika haltande opposition. Medan politikerna fortsätter med sina politiska påhopp på varandra ökar hotet om terror, våldet, våldtäkterna, skjutningarna. Dag för dag förändras vårt land till oigenkännlighet, allt medan medborgarna skriker ut sin frustration. Gränsen för många passerade vid terrordådet i Stockholm, då en tioåring våldtogs, då deras favoritrestaurang sprängdes för tredje gången, då tio utländska män våldtog en kvinna i en gränd. Gränsen har passerats så många gånger att det nu är oåterkalleligt. Förtroende tar år att bygga men bara ett ögonblick att rasera.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *