Förstår du inte Stefan Löfven att det handlar också om rikets säkerhet nu?

Stefan Löfven hör du förorterna som vädjar om hjälp? Minns du vad du en gång svarade Jimmie Åkesson då han i en debatt menade att det var dags att sätta in militären? Jag har sparat det citatet: ”Det är inte min första åtgärd att sätta in militär, men jag är beredd att göra vad som behövs för att se till att den grova organiserade brottsligheten ska bort.”

Är du verkligen beredd?

Din politikerkollega Ulf Kristersson var inte det. Han sa istället ”militären har en uppgift och polisen har en uppgift. Vi ska låta polisen sköta sitt arbete och ge dem förutsättningar för det.”

Har ni ens givit polisen de förutsättningar de behöver?

Danmark var beredd att ta hotet på allvar. I augusti förra året beslutade den danska regeringen efter en rad gängrelaterade skjutningar att militären skulle gå in för att avlasta polisen för att frigöra polisresurser för att kunna bekämpa gängkriminaliteten.

Är ni redo för det?

Förstår du inte Stefan Löfven att det inte bara handlar om allas säkerhet, det handlar också om rikets säkerhet.

Tillsist, var är du? Lever du ens? Jag har aldrig haft speciellt höga tankar om dig. Ofta ställt mig frågan hur en sådan politiker som du, som undviker att möta folks oro, inte en gång utan alltid oavsett fråga, kan tillåtas ha så mycket makt? Det gör mig ofta mållös.

Du har lyssnat på afghan-aktivister, på metoo-rörelsen men aldrig på folket. Det är kanske inte så förvånande eftersom du bestämt att så många av oss är rasister. Men nu vädjar den grupp av medborgare du värnar allra mest, dem i våra utsatta områden. Ska du inte lyssna på dem heller?

Utanför hör jag polissirener och polishelikopter. Även om det är med ett tungt hjärta jag registrerar det känns det ändå tryggt.

Men jag vill inte leva så.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *