Moder Svea är svagt och det vet de kriminella om.

Jag lyssnade med halvt öra på debatten mellan partiledarna i riksdagshuset. Det sades inget nytt, samma floskler om och om igen. Samtidigt läser jag om hur boende i Rosengård säger att det känns som att leva i ett krig. Hur de med stor vanmakt säger att polisen måste komma dit innan det händer något. Innan det händer något? De förväntar sig alltså värre.

När det inte finns konkreta åtgärder att ta till förlitar sig politiker på att ge sig själva beröm för någon halvdan insats samt att vädja till medborgarnas känslor ”Vi hör och ser, ni kommer inte lämnas i sticket.”

Vad de drabbade boende inte tänker på när de vädjar om hjälp är två saker. Regeringen med Stefan Löfven som statsminster, är aktivister och bildades i huvudsak för att isolera SD. Regeringen har inte sedan Löfven tillträdde som statsminister haft medborgarnas trygghet i fokus, tvärtom. De har ägnat sin tid åt att stänga ute SD.

Den andra saken är lögnerna om att förorten skulle stigmatiseras av hårda insatser. Det ska satsas på allt annat, fritidsgårdar och områdesvärdar men inte kameraövervakning och patrullerande poliser.

Ja, polisen måste återta makten NU från de kriminella i utanförskapsområdena. Trögheten i att agera från politiskt håll och ge polisen mer handlingsutrymme har nu lett till rättslösa enklaver kunnat etablera sig.

Svensk politik, med få undantag, har sett problemen men inte förstått vad de haft i händerna. De har hellre sökt efter ett positiv spinn, som när de talar om Malmö som den lyckade multikulturella staden. Resultatet av det ser vi nu. Samhället har retirerat och låtit ett parallellsamhälle växa fram, där de kriminella i hög grad dikterar villkoren.

Moder Svea är svagt och det vet de kriminella om. Regering-Löfven men också oppositionen har svikit sitt mest grundläggande uppdrag – nämligen att se till att lag och ordning upprätthålls överallt. Det sveket drabbar nu alla utan omsvep.

Lyssnade vidare på debatten. Hörde hur Ulf Kristersson säger något i stil med: ”Regeringen har tappat kontrollen över vad som händer i Sverige. Regeringen saknar en genomtänkt idé. Man måste kunna kontrollera brottsligheten i ett land. Det gör inte den här regeringen.”

Samtidigt hör jag polishelikoptern snurra över Malmö och sirener från marken, tänker att den där Kristersson vad har han gjort då? Han har inte heller tagit ansvar, inte ens då han kunnat. Vad hjälper det att berätta något som redan alla vet. Agera istället! Gör något istället för att ägna era dagar åt att prata med varandra.

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *