Polisen i SVT-s Aktuellt 21.00 -“Malmö är på rätt väg”. Några timmar senare smällde en ny bomb på Rosengård

En sprängladdning detonerade vid 01.20-tiden utanför en flerfamiljsfastighet på von Rosens väg Rosengård. Brandkår och polis larmades till platsen. När polisen och räddningsmanskapet kom fram fan man kraftiga skador på lägenheten på första våningen och porten. Hela innergården spärrades av i väntan på bomb och polistekniker. Polispersonal förhörde flera personer som eventuellt kan ha sett saker i samband med händelsen.

Polispersonal hade stoppat och tagit ut personer ur en personbil vid Rosengårds centrum. Om denna bil har med bombdådet att göra är i nuläget oklart. En familj som bor på första vången i det bombdrabbade huset flydde oskadda vid 0250-tiden från sin lägenhet som fått fönstren söndersprängda. Ledande poliser i Malmö berättade på SVT-s nyheter under eftermiddagen att malmöbor inte behövde vara oroliga efter det senaste dygnets våldsdåd och sprängningar. En av de poliser som var med i SVT inslaget avslutade att berätta att han uppledde det som att Malmö är på rätt väg samt att polisens trygghetsmätningar visade på ett lugnare Malmö.

Pppress…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *