Tredje sprängningen på två dagar i Malmö. Är det den tryggheten polisen talade om i sim presskonferens under gårdagen?

Av | juni 12, 2019

Det trygga och säkra Sverige visade sig ännu en gång från sin otrygga och osäkra sida när det sprängdes en sprängladdning i ett trapphus på von Rosens väg i Rosengård. Sprängladdningen var så stark att tryckvågen förstörde trapphuset och krossade fönster till minst en lägenhet.
Polisen och räddningstjänsten larmades ut strax efter 01 i natt.
En boende säger: ”Hela porten är förstörd ända fram till hissen.”
En annan boende talar om att trapphuset var rökfyllt upp till fjärde våningen.

Ingen person ska ha skadats vid sprängningen men det visar än en gång hur otryggt och osäkert Malmö är. För bara på två dagar har tre sprängningar skett i staden förutom en dödsskjutning.
Avspärrningarna för denna sprängningen hävdes strax innan 06 i morse då utredningsarbetet på platsen var över. Denna explosion inträffade bara ett par kvarter från den ena av gårdagens explosioner ägde rum.
Tommy Bengtsson vid ledningscentralen för polisen i Region syd säger: ”Skadorna motsvarar de som blev efter den andra sprängningen i Rosengård i går. Huruvida det finns något samband får vi avvakta med, och se vad som kommer fram i utredningen.”

Men där är frågan man ställer sig när poliser igår stod på en presskonferens och säger att Malmöborna inte behöver vara oroliga?
Att antalet skjutningar och sprängningar minskat och att om man inte är involverad i dessa gäng som nu strider med varandra så behöver man inte känna sig otrygg eller osäker i Malmö.
Men menar dessa poliser att bomber gör skillnad mellan gängmedlemmar och civila?
Menar dessa poliser att kulor viker av och bara träffar dem de är avsedda för?

Nä, jag anser nog allt att polisen inte ska försöka förminska det som nu inträffar i Malmö. De ska låta bli med att förringa faran men heller inte blåsa upp den, för situationen i Malmö är allvarlig och den blir ön allvarligare för var händelse som inträffar.
Och när allt fler boende i dessa områden där det inträffar dessa händelser säger sig sök bostäder på andra ställen så hjälper det inte att polisen försöker skriva ner händelserna och förringa det som sker, då gör denna myndighet bara saken värre. Då förringar dessa poliser bara medborgarnas oro och ångest över vad som händer.

https://www.svt.se/…/loka…/skane/larm-om-explosion-i-malmo-1
https://www.expressen.se/kva…/just-nu-explosion-i-rosengard/
https://www.aftonbladet.se/a/WbJVdj

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *