Vattenbrist hotar i Stockholm – allmänheten uppmanas skära ned

Hotande elbrist har varit ett omdiskuterat ämne under de senate månaderna. Inför sommaren hotar nu även vattenbrist i norra Stockholm där förbrukningen ökat med 25 procent under de senaste fem åren. Anledningen är den kraftiga befolkningsökningen.

– Vattenförbrukningen har varit konstant i 50 år. Den senaste ökningen har kommit under en femårsperiod, som för oss är en kort period eftersom det tar lång tid att bygga vattenverkets kapacitet. Nu inser vi att förbrukningen kommer stiga, och vi behöver vara tydliga med det, säger Johanna Lindgren, vd på kommunalförbundet Norrvatten.”

Samhällsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *