Tino Sanandaji: Nu visar medlemsomröstningar att Nyamko Sabuni är “oväntad” populär

Länge har det bakom scenerna ansetts vara självklar att Erik Ullenhag skulle bli Liberalernas nästa partiledare. Jag brukar frågar de som tvärsäkert hävdat detta om de är medvetna om att mätningar visar svaga stöd för Ullenhag och ett enormt övertag för Nyamko Sabuni, både överlag och bland L och C-väljare. Är det verkligen självklar att yrkespolitiker kommer att agera som ett politisk självmordspakt och välja en partiledare som kan göra de arbetslösa om tre år?

Erik Ullenhag har säkert två tredjedelar av Liberalernas vänsterliberala ledningen och merparten av media med sig, med L-medlemmar och L-väljare är mycket mer borgerliga och ofta kravliberaler. Dessutom är hon en färsk, spännande och mer karismatisk kandidat som kan lyfta deras parti medan Ullenhag är old news och låter robotisk

Nu visar medlemsomröstningar att Nyamko Sabuni är “oväntad” populär. Jag tror hon vinner, och att alla insiders som påstod att det var avgjord är i en bubbla.

“Kraftig medvind för Sabuni skakar om Liberalerna

Nyamko Sabuni har medvind inför avgörandet av partiledarstriden i Liberalerna.

Hennes framgångar i de medlemsomröstningar som hållits har chockat många i partiet och redan i morgon fredag kan ett avgörande komma – när resultatet från Västsverige presenteras.
Enligt Nyamko Sabuni är det självklart att omröstningarna ska respekteras – men det tycker inte Erik Ullenhag.”

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *