Rasisterna på Aftonbladets kultursidor

| 14 juni, 2019

Ivar Arpi är en av de kloka. I artikeln: ”Migrationen förändrar Sverige i grunden” skriver han: ”Det är demografin, inte ekonomin, som är huvudförklaringen till att allt fler väljare röstar på partier som vill minska invandringen radikalt” utan demografin. ”Plötsligt satt tiggare, främst från Rumänien och Bulgarien, utanför butiker, vid tågstationer, på gator och torg; inte bara i storstäderna, utan i nästan varenda samhälle. Det var 2013. I en mindre tätort jag själv ofta besöker, som ligger i vad som formellt definieras som glesbygd, utan tågförbindelser, finns precis samma sorts tiggare. De sitter fortfarande kvar utanför Ica.” https://www.svd.se/migrationen-forandrar-hela-s…/…/ivar-arpi (låst artikel)

Ivar Arpi uppskattas dock inte av alla. De är få till antalet och de flesta hör till Aftonbladet. En tidning som numer går under namnet, ”Aftonslaskan”.

Martin Aagård är kulturskribent på ”Aftonslaskan”. Som förväntat vill Aagård omvandla Ivar Arpis kloka och insiktsfulla artikel till något att handla om hudfärg. Det är så andefattigt att läsa Aagård skriva: ”Vi är inte vita nog för Arpi”. Vilket är ganska lustigt, eftersom varken demografiska frågor eller att tiggare sitter i vårt samhälle och tigger har något med hudfärg att göra. Aagård vill ändå leda det i bevis genom att berätta om att Arpi själv är invandrare. Den tankevurpan förstår ingen, allra minst Aagård själv.

Aagård vill inte höra om att invandringen frestar hårt på våra samhällsstrukturer, ej heller något om den otrygghet den skapar. Nej för Aagård handlar allt om hudfärg och rasism.

Det är otäckt med rasister som Aagård, som inte klarar av att se bortom hudfärg.

Aftonbladet…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Rasisterna på Aftonbladets kultursidor

  1. Ulf

    Nominera Rebecca Weidmo Uvell som faktaminister i kommande regering och i nuvarande snurriga läge där vanliga svenska medborgare matas med lögner från dels regeringsmedlemmar och dels svt och sr. Man ljuger svenska skattebetalare rakt i ansiktet och skyller svenskatillståndet på gamla svenska trotjänare och pensionärer.Det är skamligt och föraktfullt mot våra arbetande generationer före oss.Man känner förakt för löfven ,lövin,lööv o co.obegripligt folkförakt.Aftonbladet är en skitblaska och borde inte ha någon läsare som harett uns intelligens överhuvudtaget.

Kommentarer är stängda.