KD och anhöriginvandringen

 

Jerker Lundin undrar på twitter varför M och SD inte tycker om att barn får återförenas med sina föräldrar. Frågan är som att öppna upp för en viktigt debatt, i vart fall för KD.

Det finns en rad frågor som KD behöver besvara:

Varför anser KD att skattebetalarna ska stå för mottagandet? Försörjningskravet är som sagt borttaget för den här gruppen.

Varför ifrågasätter inte KD att flertalet av dem som nu tar hit sina anhöriga fick avslag på sin asylansökan men lyckades genom sittstrejker tvinga sig kvar i Sverige?

Varför pratar KD om barn när ingen kan veta om de ens var barn när de kom till Sverige? Är inte det en avgörande fråga?

Varför ska den stora lögnen om ensamkommande fortsätta att understödjas?

Varför pratar KD om att det är “barn” som flytt från krig? Det är oftast unga män som rest från det första säkra land de anlände till. Därefter valde de att resa till Sverige därför att incitamenten för ensamkommande “barn” är särskilt goda här?

Varför envisas KD med att anföra argumentet om barn? Bättre vore om de ärligt sa: Nu har många ensamkommande fått amnesti av staten och vi som parti har alltid stått upp för att familjer ska kunna återförenas, så även denna gång. Det är olyckligt att försörjningskravet tagits bort och vi beklagar att det är skattebetalarna som kommer få stå för notan.

För det är inte som KD säger, att det odelat handlar om barn, skyddsbehövande som riskerar döden. Det finns flera instanser som tidigare gjort bedömningen att i vart fall 9000 av dem inte var i behov av skydd. Men det gick regeringen emot och körde över såväl Lagrådet som folket.

Hur det än är, så måste KD svara på frågan hur de kan veta, vad ingen annan vet, att det handlar om barn. Om KD inte tar protesterna mot deras Ja och de argument de anför, kommer det bli svårt för många att lita på KD.

Just nu ses KD som ett parti som vill ha fri invandring och som ett parti, som precis som de rödgröna, inte brys sig om folkvilja, vårt ansträngda samhälle och att det inte finns, aldrig funnits någon integration från något annat håll än att svenskarna tvingats anpassa sig och göra avkall på det som de känner igen som Sverige.

Ebba Busch Thor, den dagen du öppnade upp för samtal med SD blev du mångas hopp. Du blev också en partiledare som representerade parti många kunde tänka sig att stötta och det många saknat, exempelvis i SD. tappa inte bort det. Svara på dessa frågor en gång för alla för så här kan det inte hålla på längre.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *