SD vill införa en policy att endast svenska ska talas i de kommunala skolorna i Skurup

Av | juni 17, 2019

Lokaltidningen slår på stora trumman och skriver att Sverigedemokraterna vill förbjuda alla andra språk än svenska i skolan !
Men är det så att de vill göra det?
Nä, så klart. De vill göra så att barnen inte talar sina hemspråk i skolan utan lär sig svenska språket.
För hur kommer det att gå om skolan började undervisa på alla dessa språken men lät svenska språket förfalla?
Hur ska då dessa barn kunna integreras i det svenska samhället om de inte kan tala svenska alls, eller om de bara kan dålig svenska?

Om vi tittar i andra länder runt om i världen så får eleverna där bara undervisning i landets språk om det inte rör sig om ren språkundervisning.
Och gör då dessa länder fel?
Nä, jag skulle inte tro det, deras integration är bra mycket bättre än vad den svenska är och de ställer krav i skolan som inte ställs i Sverige.
Så vad är det då som är så hemskt med att kommunala skolor i Sverige har samma policy som skolor i Danmark, i Norge eller Finland?

För som Sverigedemokraterna skriver i sin motion: “Att våga ställa krav på att det talas svenska i våra skolor är att våga ta ansvar för skolan, något som tyvärr saknats under lång tid. Därför är vi övertygade om att det skall vara svenska som normalt används som samtalsspråk i korridorer och klassrum, för en snabbare integration i det svenska samhället.”
Där är några undantag och det gäller de svenska officiella minoritetsspråken som fortfarande ska få talas i skolan. Samt så klart andra språk under språklektioner.

http://www.lokaltidningen.se/nyheter/2019-06-17/-Här-vill-SD-förbjuda-andra-språk-än-svenska-i-skolan-5188264.html?fbclid=IwAR1wepYUj8GdG2C9n6CycL8TdYOj6LNV4Wn4XSJz9TfKQvyyablZHirHjFU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *