YTTRANDEFRIHET. Stefan Löfven är all den oro som yttras och skrivs överdriven.

© Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se

Socialdemokraternas tolkning av att vara garanten för en fri och granskande journalistik innebär att begränsa medborgarnas tillgång till rättsliga dokument.
För den fria och granskande journalistiken innebär det inte bara medias möjligheter att granska staten inskränks utan även att kraftiga ingrepp i medborgarnas informationsfrihet görs.
Morgan Johansson ger sig inte, skriver Ledarsidorna, på fullt allvar, i strid med regeringens tidigare löften om att vara en garant för en fri och granskande journalistik, bakom ryggen på alla införa en historiskt omfattande censur för hela svenska folket.
Att Socialdemokraterna vill begränsa medborgarnas möjligheter att delta i debatten och granska makten är ingen nyhet, inte heller att det är ett svar på att medborgarna i allt högre utsträckning än tidigare ställer makten till svars.
Den pessimism, alarmism och oro som har präglat mycket av den svenska debatten under de senaste åren saknar proportioner, menar Stefan Löfven. Istället för att likt diktaturer begränsa och kontrollera det som yttras/granskas, har Löfven ägnat sin tid åt att beskriva det som sägs som pessimism, alarmism och onödig oro.
För att Sverige ska kunna hantera olika samtida och framtida problem krävs ett samarbete med medborgarna, inte att de motarbetas. För att uppnå det kan inte medborgarnas tillgång till information begränsas.
Tage Danielsson sade en gång att ”Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt måste man se upp”. Detsamma gäller om man låter Morgan Johansson, påhejad av Stefan Löfven, gå bakom ryggen på svenska medborgare.
För Stefan Löfven är all den oro som yttras och skrivs överdriven. Även den som bygger fakta, men med fakta är det som skrivs inte lika lätt att vifta bort som “fake-news”.
För att inte skapa grogrund för ett diktatur-liknande Sverige och ökad polarisering borde S ägna mindre tid åt begränsningar och censur, och mer tid åt att bekräfta eller till och med förstärka medborgarnas möjlighet att yttra sig och granska makten.

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 reaktion på “YTTRANDEFRIHET. Stefan Löfven är all den oro som yttras och skrivs överdriven.

 1. Per Erlandsson

  Redogör för vem ni är och är det demokratisk samman
  sluttning kan jag tänkas stödja Er!!!

  Svara
 2. Mats johansson

  Vilken jävla regering släng ut dom svinen o dä snabbt dom är ju för faen inte riktigt kloka löven han skiter i allt bara han få va Statsminister dä ä hans dröm Nä nu måste dom bort!!!!!!! MOOOOOORRRRGGGGAAAAAN DEN DÅREN

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *