ANHÖRIGINVANDRING. Ebba Busch Thor, ditt resonemang håller inte ihop.

Ebba Busch Thor, KD:s JA var fel. Det är ingen som förstår ert Ja eller de förklaringar ni ger väljarna. Istället är det många som känner sig svikna av er “stramare” migrationspolitik. Hastverk på hastverk. Runt om i landet kämpar skolor, socialtjänst, m.fl. av konsekvenserna av det förra hastverket – gymnasieamnestin för ensamkommande. 

Oavsett er bevekelsegrund är det är oansvarigt att öppna upp för en mer generös migrationspolitik utan att minska konstanserna. Exakt vilka effekter detta Ja kommer få vet ingen ännu. Socialdemokraterna har har försökt att sopa Migrationsverkets opublicerade rapport om att kostnaderna kommer öka rejält, närmare en miljard för att vara exakt. 

Nu ökar alltså kostnaderna och invandringen utan någon som helst konsekvensanalys. Der handlar trots allt om utökad rätt till anhöriginvandring, eller familjeåterförening som KD väljer att kalla det utan försörjningskrav. Till och med Migrationsverket varnar för att det här kommer få konsekvenser som vi aldrig tidigare sett. Det låter minst sagt oroväckande. 

Ebba Busch Thor, ni har aldrig stuckit under stolen med att ni inte vill separera familjer. Jag kan inte föreställa mig något värre än att tvingas vara ifrån sina närmsta anhöriga men det ni röstade Ja till innebär att den som vill ta hit sina närmsta anhöriga inte behöver garantera bostad eller försörjning för dem de tar hit, utan den notan landar på skattebetalarna. Är det rimligt med tanke på hur pressade skattebetalarna redan är? Dessutom, om inte det här lockar fler till Sverige så vet inte jag vad som ska göra det? Varför är det inhumant att ställa krav på dem som vill ta hit sina nära anhöriga? Varför är det ok att inte respektera skattebetalarna som har nog redan med att betala för så många? 

Ert Ja ger också en falsk bild om att migartionskrisen är över och att det nu är möjligt att öppna upp för utökad anhöriginvandring. Det är ju helt enkelt inte sant. Sedan brunsmetar ni dem som ifrågasätter ert Ja och de förklaringar ni ger istället för att lyssna på vad som sägs. 

Det är inte längre rimligt att Sverige ska ta ett så oproportionerligt stort ansvar som gjort de senaste åren. Bara under ett år, 2015, sökte 160 000 personer asyl i Sverige. Svensk politik måste börja ta ansvar för Sveriges situation hela vägen. Det innebär inga fler hastverk och att dem som kommit måste ge sig till tåls med att hämta hit sina nära anhöriga.  Och det är bråttom nu. 

Gång på gång ser vi det här hända. Som en konsekvens av det öppnar man upp för utökad anhöriginvandring. Det är djupt oansvarigt. För flyktingkrisen är långt ifrån över. Under 2018 var Sverige fortfarande det land i EU som beviljade näst flest människor asyl i förhållande till befolkningsmängd. Till den siffran ska tillläggas kvotflyktingar och anhöriginvandrare. Det åtta år innan ens hälften av alla nyanlända har ett arbete. För nyanlända som saknar gymnasial utbildning, ännu längre –  18 år! Där en sådan konsekvens ni inom KD inte tänker på.  

Vi var så många som plötsligt såg KD som ett parti som skulle se till att förlamningen i svensk politik skulle släppa och att också en stramare migartionspoltik skulle se dagens ljus. Nu är vi besvikna över att ni stöttar regeringens förslag med tanke på vilka risker det innebär för Sverige. Er migrations- och integrationspolitik är tuff och har svar på många av de svåra problem Sverige står inför. Den den ökade migrationen ni nu skrivit under på riskerar försätta Sverige i samma situation som för bara några år sedan. Ni borde verkligen INTE röstat som ni gjorde, om inte annat i alla fall sett till att de delar i förslaget som leder till en generösare anhöriginvandring. 

Det är bara att läsa innantill. Migrationsverkets senaste prognos ligger kvar på 23 000 för 2018 och 29 000 för 2019. Av de 23 000 som söker asyl i år väntas 1 500 vara ensamkommande. Som vanligt berättar politikerna bara om de 23 000 för 2018 och utelämnar den efterföljande strömmen av tusentals anhöriga,  cirka 80 000 under 2018.  Migrationsverkets prognos för 2020 och 2021 är 35 000 asylsökande per år. Sammanlagt innebär det att 122 000 kommer att söka asyl i Sverige under perioden 2018 – 2021. 

Ebba Busch Thor, ditt resonemang håller inte ihop. Du kan inte påstå att ni vill minska invandringen drastiskt – för att sedan rösta ja till förslag som ökar invandringen. Att påstå något annat framstår bara som att du medvetet ljuger. 

I det allvarliga läge vi har är ert Ja fel och jag kan inte förstå ert agerande, även fast ni använder argument om familjen. 

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

3 reaktion på “ANHÖRIGINVANDRING. Ebba Busch Thor, ditt resonemang håller inte ihop.

 1. Kjell Mollberg

  Som vanligt i Svensk Politik. Ett gäng maktgalna penninghungrande människor som ljuger folk rätt upp i ansiktet.
  De vill inte inse den allvarliga situation som landet befinner sig i.
  Vakna politiker innan det är försent.!!

  Svara
 2. Isak

  Oavsett om det kommer invandrare eller inte så kommer vi att betala lika mycket skatt… Så får min del är mycket bättre att skattepengar ska användas till ANHÖRIGINVANDRING… Än att politikerna ska använda de till dyra semester och middagar… Och döma investeringar och med mera…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *