Afghaner vägrar återvända frivilligt efter avvisningsbeslut

2016 återvände över 800 afghaner frivilligt. Hittills under 2019 har endast ett ett 50-tal återvänt. Någon som är förvånad? Nu finns ett avtal mellan Sverige och Afghanistan som syftar till att korta ned tiden för dem som fått avslag och ska återvända. Det skulle också bidra till en mer välordnad process och förutsägbar process i återvändandet. Lovärt men var det någon av länderna som trodde att någon afghan efter sittstrejken i Stockholm skulle återvända frivilligt?

Rörelsens ledare, den ständigt 17-åriga Fatemeh Khavari bär slöja, är kvinna, bor på Söder bland de rika, får bidrag och kör runt i en Porsche. För vänstern som har tagit på sig den fattige och klassamhällets misär är det inte så viktig. Det viktiga för dem är att Khavari för ett tvåfrontskrig: dels mot rasister, dels mot svenska politiker som inte anser att de utan skyddsbehov ska stanna i landet. Mänsklighet är vad det ska handla om och inget annat. Dessutom erbjöd Khavari 300 000 eller var det 30 000 tusen som skulle bygga upp Sverige? För Khavari var de afghanerna ibland barn, ibland unga män som har jobbat hela sitt liv i byggbranschen. 

Khavari gavs också på bästa sändningstid intervjuats av Nöjesguiden, ETC och självklart Dagens Nyheter. Genom dem målade de upp en flicka som med övernaturliga krafter, helgonlik rent av, som lärt sig svenska (alla inlägg från henna skrivs av spökskrivare som kan svenska. På två år har hon i alla fall lärt sig svenska, därav hennes övernaturliga kraft. Sittstrejken hon ledde spred sig som en löpeld. Och hennes mål är att bli statsminister. Hon gavs sådan makt att hon okritiskt kunde påstå att hon hade hela Europa med sig och tala om för en svenska man att Sverige inte var hans land.

Fritzon och Fridolin var två politiker som drog särskilt nytta av Khavari. Det sades att de tog ansvar genom att besöka manifestationen på Medborgarplatsen. Det var lika ynkligt som ohederligt påstående och något som vi känner igen från MP och S som partier i frågor som dessa.  Andra politiker var Maia Ferm och Gudrun Schyman. 

Det började nämligen, trots afghanernas sittstrejk, att gå upp för svensken att Stefan Löfven är en statsminister som tillämpar lagar och regler godtyckligt och där aktivisterna ges större makt än han själv eftersom de genom hans goda minne får agera efter eget gottfinnande – och gör det.

Under sittstrejken kunde vi bevittna något som bäst  beskrivs som en mjuk statskupp. Sverige lät sig styras av aktivister och politiker av att följa rätt värdegrund. Det blev ju längre sittstrejken pågick gradvis viktigare än att följa svensk lag.

Alltfler drabbas nu, direkt eller indirekt, av aktivisternas anarkistiska beteenden, och blir förbannade över den uppenbara existensen av att afghaner nu bara kan vägra att återvända hem bara för att de inte vill det. 

Något annat bör inte förväntas. Det är inte rimligt att anta att svensken blir överförtjust när Stefan Löfven som propsat på ordning och reda i asylpolitiken möjliggjort för precis tvärtom. När man med hänvisning till värdegrunden värnar den ena gruppens rättigheter, sker det nämligen på någon annan grupps bekostnad.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

2 reaktion på “Afghaner vägrar återvända frivilligt efter avvisningsbeslut

  1. Sebastian

    “Rörelsens ledare, den ständigt 17-åriga Fatemeh Khavari bär slöja, är kvinna, bor på Söder bland de rika, får bidrag och kör runt i en Porsche.”

    Sist jag kollade får inte en som är 17 år kör bil.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *