Jenny Sonesson om abortfrågan: Vad är skillnaden mellan Svenssons och Adaktussons handlande?

Av | juni 24, 2019

Jag är en smula förvånad över den hårda tonen från KD gentemot Lars Adaktusson för att han inte hållt sig till partilinjen när han röstat nej till abort över 20 gånger i Europaparlamentet. Vad skiljer Adakussons agerande från hans företrädare Alf Svenssons?

2013 uppmärksammade jag och Cecilia Wikström i en gemensam debattartikel i Aftonbladet att Alf Svensson röstat nej till en, från svenskt perspektiv, okontroversiell icke-bindande resolution som uppmanade medlemsstaterna att värna sexuella och reproduktiva rättigheter t ex att tillåta sexualundervisning i skolorna och att kvinnor ska ha möjlighet att välja medicinskt säkra aborter. (Detta var alltså endast rekommendationer.) Ändå röstade Alf Svensson nej. Och han vidhöll sin åsikt i en intervju om vår artikel i kristna tidningen Världen idag. Vad är skillnaden mellan Svenssons och Adaktussons handlande? I mina ögon ser det ut som att KD har olika måttstockar för sina parlamentariker beroende på hur opinionen blåser.

Om nu försvar av abort plötsligt blivit en angelägen fråga för KD varför har man då inte från centralt håll haft bättre koll på Adaktusson och försäkrat sig om att han inte röstar som Svensson?

Jenny Sonesson, på facebook

Världen Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *