Hanif Bali: Det är ju krig i Syrien så därför måste folk från Marocko bo i Bromölla nu.

EU:s gränsskyddsorgan Frontex släpper en video på när en rejäl smugglarbåt bogserar en mindre träbåt med en liten utombordare till närheten av Italien. Därefter fyller de båten med migranter som tar sig till Lampedusa. Migranterna i fråga var från Marocko, Libyen och Bangladesh. Det är ju krig i Syrien så därför måste folk från Marocko bo i Bromölla nu.Anledningen till att migranter använder sig av icke-sjödugliga båtar är att det ökar deras chanser att nå sitt slutmål då ”naiva” migranttaxitjänster som Läkare utan gränser och Rädda barnen plockar upp dem.Före Italien satte stopp för välgörenhetsorganisationerna vittvättade smuggeltrafik så förflyttade sig ”räddningarna” allt närmare och närmare Libyens kust. De flesta av dem på Libyens territorialvatten och vissa av dem rent utav på Libyens strand. Därefter lunkade ”naiva” migrantaktivister dem hela vägen till Italien, istället för att släppa av dem i närmsta hamn.Av någon märklig anledning ledde det till att folk hamnade i ”sjönöd” allt närmare Libyen.Det senaste året har varit det minst dödliga detta decennium på medelhavet. Antalet migranter som tar sig över havet har decimerats tack vare Frontex och Italiens insatser.Så länge Europa inte stänger ner denna rutt och autoutvisar alla som kommer via båt över medelhavet så kommer det leda till att ännu fler migranter söker sig till Libyens slav- och smuggelmarknader.Rädda Barnen och Läkare Utan Gränser/ har bokstavligen förlängt och förvärrat denna humana katastrof i flera år nu.

Slået op af Hanif Bali i Tirsdag den 25. juni 2019

EU:s gränsskyddsorgan Frontex släpper en video på när en rejäl smugglarbåt bogserar en mindre träbåt med en liten utombordare till närheten av Italien.

Därefter fyller de båten med migranter som tar sig till Lampedusa. Migranterna i fråga var från Marocko, Libyen och Bangladesh.

Det är ju krig i Syrien så därför måste folk från Marocko bo i Bromölla nu.

Anledningen till att migranter använder sig av icke-sjödugliga båtar är att det ökar deras chanser att nå sitt slutmål då ”naiva” migranttaxitjänster som Läkare utan gränser och Rädda barnen plockar upp dem.

Före Italien satte stopp för välgörenhetsorganisationerna vittvättade smuggeltrafik så förflyttade sig ”räddningarna” allt närmare och närmare Libyens kust. De flesta av dem på Libyens territorialvatten och vissa av dem rent utav på Libyens strand. Därefter lunkade ”naiva” migrantaktivister dem hela vägen till Italien, istället för att släppa av dem i närmsta hamn.

Av någon märklig anledning ledde det till att folk hamnade i ”sjönöd” allt närmare Libyen.

Det senaste året har varit det minst dödliga detta decennium på medelhavet. Antalet migranter som tar sig över havet har decimerats tack vare Frontex och Italiens insatser.

Så länge Europa inte stänger ner denna rutt och autoutvisar alla som kommer via båt över medelhavet så kommer det leda till att ännu fler migranter söker sig till Libyens slav- och smuggelmarknader.

Rädda Barnen och Läkare Utan Gränser/ har bokstavligen förlängt och förvärrat denna humana katastrof i flera år nu.

Hanif Bali, på  facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *