1984 – en varningsklocka även för vår tid

Av | juni 27, 2019

Utöver den yttre övervakningen i samhället ser vi i dag även ett tryck som utövas mot dem som yttrar åsikter som faller utanför den smala åsiktskorridoren, skriver Per Ewert. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Nu i juni är det exakt 70 år sedan George Orwells framtidsvision 1984 kom ut. Han hade tidigare skrivit Djurens gård (även utgiven under namnet Djurfarmen), som i allegorins form kritiserade det stalinistiska Sovjet. I 1984målade han upp en större bild av en framtida totalitär stat, där härskaren Storebror kontrollerar varje tanke och rörelse, och styr folket med lögnen som vapen.

Världen Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *