Lars Vilks. 2807: Politiska upplevelser

Nu för tiden skjuts det en del i Sverige. Rentav skjuts det mer än tidigare ehuru alla inte är med på den beskrivningen utan menar att det alltid har skjutits i Sverige. Dock har regeringen kraftfullt markerat att något måste göras. Vi får därför en riksdagsdebatt där man påpassligt engagerat sig i de svenske jägarens skjutningar. Det kan mycket väl vara så att skjutningar kommer från det hållet. Under alla omständigheter kan man uppleva det på det sättet. Regeringen jagar jägaren och vi kan börja känna oss trygga (svenskjakt).

Ett annat kärt ämne är invandringen. Petter Larsson upplever att det inte är något större problem. Efter hand har diskussionerna om invandringen förändrats något. Numera talar man inte om de tidigare stora ekonomiska fördelarna utan om kostnader. Men enligt Larsson är det bara några obetydliga procent av BNP och för övrigt är det moraliskt förkastligt att ta upp ekonomi i sådana sammanhang. Larsson medger att ökad invandring ger upphov till ökad kriminalitet (en ganska radikal uppfattning) men eftersom ytterst få invandrare begår brott kan man ju säga att det är försumbart. Så det bara att glädjas åt denna poetiska komposition (Aftonbladet).

I Sydsvenskan kan man konstatera att de positiva effekterna av invandringen över tid är starkare än de negativa. Några riktigt övertygande argument för detta har man inte men säkert upplever man det så. Och ”över tid” är så pass obestämt att tesen inte går att motsäga.

Nyamko Sabuni har föranlett många hätska kommentarer under de senaste dagarna. I det något suspekta organet Magasinet Paragraf får vi följande:

”Varför talar då Sabuni om att bekämpa visionen om det mångkulturella samhället? Menar hon allvar med sina ord så finns det ju faktiskt bara en lösning: Att deportera alla människor med annan kulturell bakgrund än svensk.”

Här gick det undan. Efter en mening var man framme vid deportationen. En något mera sansad tanke är att mångkulturella samhället som politiskt projekt har utvecklats på ett mindre lyckat sätt. Den romantiska utopin om alla kulturers lika värde och det spännande flödet dem emellan kom aldrig att infinna sig. Det enda som återstår är att ropa rasist till alla motståndare. Beprövat, nu får liberalerna sin beskärda del av en allt tunnare soppa.

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *