Jenny Sonesson: UTMÄRKTA REKRYTERINGAR AV NYAMKO SABUNI

| 28 juni, 2019

När det stod klart att Nyamko Sabuni skulle bli Liberalernas nästa partiledare fick jag frågor från journalister vem jag trodde skulle bli nästa partisekreterare i riksdagsgruppen. Jag svarade att om jag skulle ge råd till Nyamko Sabuni borde hon utse Juno Blom. En socialt begåvad person med hjärta och hjärna, utrustad med ett omvittnat stort socialt patos och en förmåga att naivigera i och förstå det komplexa politiska landskap vi settträda fram de senaste åren.

Att Juno Blom inte haft partibok under en längre tid utan en gedigen civil karriär i ryggen ser jag som en tillgång. Under tolv år har hon varit Sveriges nationella samordnare mot hedersfrågor. Hon, om någon, känner till det glömda Sverige.

Att Nyamko Sabuni har valt Juno Blom som sin partisekreterare och Johan Pehrson som gruppledare är kloka beslut och hoppingivande för Liberalerna. Pehrson kommer att bli mycket viktig då partiledaren, som saknar riksdagsmandat, inte kommer att kunna ta debatter i kammaren. Likt Blom har han ett genuint engagemang för samhällets utsatta och en stark vilja att stärka välfärds- och rättsstaten.

Hoppingivande som sagt. Lycka till Nyamko Sabuni, Juno Blom och Johan Pehrson!

Jenny Sonesson, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS