Tino Sanandaji: Folk tycker inte om att läsa äckliga personangrepp och tröttnar på mig när jag svarar.

Helena du Rées svarar åter med vägg av pladder och lögner om sina egna citat. Att många kriminologer inte fattar statistik visste vi, men har ingen lärt de konceptet skärmbild?

du Rées är långt till vänster och har sen minst 2013 ägnat sig åt personangrepp på mig, inklusive hån i mobbarforum tillsammans med människor som Ali Esbati och att dela påhopp av avgrundskällor som har mordfantasier om mig.

När jag bemötte du Rées om våldtäkt kritiserade jag hennes ton och tendnens att mixa kriminologidebatt med rabiata angrepp mot min person, exempelvis att mixa falska anklagelser (som du Rées delat) med att påstå att jag har öst hat över ett barn, skickat mordbrev eller är paranoid och ur ingenstans inbillat mig att du Rées näthatar mig samtidigt.

Hatstormen gör det svårt att bemöta falsarier om statistik som de mixar in, samtidigt som smutsen gör att läsare ryggar tillbaks och undermedvetet skuldbelägger både parter.

Helena du Rées reaktion på min kritik om statistik var som jag förutsåg att gå ut och ljuga att hon aldrig kommenterat mig och dra igång ett hatdrev tillsammans med Lars Ohly och andra som är ännu längre vänsterut.

När jag visade skärmbilder som bevis att du Rées far med osanning var reaktion att ljuga mer. Dels påstår hon att hon hade glömt allt detta (trots att det senaste personangrepp var några minuter innan) och dels att alla hennes påhopp var svar på min “oförskämdhet”, trots att jag aldrig varit
oförkämd mot henne.

Hennes svar i sak är det mest irrelevanta saker som att om och om igen upprepa att överfallsvåldtäkt inte ökat (trots att detta inte ifrågasatts) eller att tjata om andra generation trots att resultatinte påverkas av hurovida de att inkluderas.

Jag kommer svara om detaljer, men ni ser taktiken att mixa in lögnaktiga personangrepp, att svara lämnar inget utrymme för sakfrågan. Folk tycker inte om att läsa äckliga personangrepp och tröttnar på mig när jag svarar.

En sak är värt att förklara där du Rées gör samma provocerande ovetenskapliga påstående som vi sett av Jerzy Sarnecki och hävdar: ”Eftersom antalet anmälda överfallsvåldtäkter inte ökat sedan 2005 så kan inte invandring förklara en ökning som inte har skett”

Invandraringens effekt på brott har inget att göra med huruvida brottet ökat eller minskat, invandring kan pressa upp en brottstyp mer än det annars skulle utvecklats samtidigt som det överlag faller. Att inte fatta detta är som att påstå att en fabriksnedläggning inte kausalt påverkar arbetslöshet i en kommun så länge arbetslöshet totalt sjunker.

Helena du Rées borde lära sig statistik och sluta ljuga så förbannad mycket om sina egna citat.

Tino Sanandaji


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Folk tycker inte om att läsa äckliga personangrepp och tröttnar på mig när jag svarar.

 1. Micke H

  Jag håller på dig Tino! Ge pk-häxan Du reese vad hon tål…hon är en tvättäkta snöflinga som anser att hennes hat är befogat men så fort hon själv blir ifrågasatt så gråter hon ut och tar på sig alla sina offerkoftor som hon har hängandes.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *