Hur många fler svenskar ska behöva mista sina liv? Ska flyktingarna bli Sveriges fall?

I Sverige är flyktingfrågan på god väg att spräcka svenska politik. Under den de gångna månaderna har det eskalerat med allt från sprängningar till mord på gamla damer. Våld vid flyktingboenden, våldtäkter och nu senast en pensionerad lärarinnan som bragts om livet av en ensamkommande – det här är har rört upp starka känslor .

En kvinna i 70-års åldern som ägnat sin tid åt att hjälpa flyktingar. Nyheter Idag berättar att kvinnan redan i höstats nämndes om afghan hon stöttade som fått stanna i Sverige tack vare gymnasielagen. Den unga afghanen (19 år) hade bott hos kvinnan sedan ett knappt år tillbaka då. Hon var glad att han och de andra ”killarna” fått en ny chans att stanna i Sverige. Idag är få  i Kil glada. Staden befinner sig i chock och i sorg. 

Men frågan är är hur mycket mer av den här godheten orkar vi? Den 70-åriga kvinnan var engagerad i Miljöpartiet. Ett parti hon trodde på och lyssnade på. Miljöpartiet vill att människor som den 70-åriga pensionerade lärarinnan inte bara skulle öppna sina hjärtan utan också sina hem för asylsökande. År 2015 kom de med utspeetl kring hur mottagandet av asylsökande skulle kunna se ut. Partiet lanserade idén att privatpersoner skulle kunna hyra ut rum och få betalt för det. Det skulle till exempel kunna handla om människor som bor stort när barnen flyttat hemifrån.

“– Man kanske kan få ungefär 2.000 kronor i månaden för att inhysa en person hemma hos sig, säger Magda Rasmusson (MP), tillförordnad migrationspolitisk talesperson.” 

Vi vet att många lyssnade på den uppmaningen. Vi vet också att för en pensionär med skral kassa och stort hjärta skulle lyssna extra noga. Det visste Miljöpartiet också, annars gör man inte sådana utspel. Man brukar tala om att ansvar hela vägen. Det borde MP ta nu. 

En ensamkommande placerades i familjehem , nu är han på sannolika skäl misstänks för ha våldtagit familjens dotter. Enligt en lex Sarah-anmälan ska han i april ha våldtagit familjens minderåriga dotter. Flickan har berättat att killen sagt att om hon berättar kommer han att “åka ut”. Så mycket förstod han men rädslan för att åka ut var inte större än hans lust efter den minderåriga flickans kropp. Jag kan inte hjälpa att tänka, är det så den ensamkommande informerats?: Om du våldtar åker du ut, och om du ändå våldta, hota då flickan/kvinnan till tystnad. Ja, annars åker du ut? Men oroa dig inte. Vi är många som stöttar våra ensamkommande som råkar våldta eller sexuellt ofreda. Till och med vår statsminister har skakat hand med er talesperson som sexuellt ofredade en flicka på ett kyrkoläger. 

Hon hörde ett avgrundsskrik. Strax efter möttes hon av en man som höll sig för magen och blödde kraftigt. Det var den 10 augusti 2015 som vansinnesdådet chockade Sverige – två personer, en 55-årig kvinna och hennes 28-årige son, blev knivhuggna till döds på Ikea i Västerås. Kvinnan fick en 20 centimeter lång skada vid aortan och mannen fick knivhugg i hals, lår och buken. 

Mördaren var en 36-årig man från Eritrea som hade fått avslag på sin asylansökan strax innan morden. Mannen har också genomgått en rättpsykiatrisk undersökning som visat att han inte led av någon störning. Han berättade efter morden att de utförts för att visa hans besvikelse över avslaget på sin asylansökan.

Stefan Löfven gjorde ett val som etsat sig fast i mitt minne. 

Han fördömde, reste med sitt entourage till Trollhättan för att visa sin avsky.Det var en svart dag för Sverige. Han lämnade blommor vid skolan för att hedra offren. Inget fel i det alls men han ville gå först i ledet: Händelsen passade hans “kamp” mot de högerextrema. Bara två månader tidigare hade en mor och hennes son slaktats på IKEA av en man som inte passade in i Lövens kamp mot de högerextrema. Ett lika avskyvärt mord men vad var det som skiljde morden mer åt? Ja, städerna var olika, platserna där morden utfördes likaså, samt en gärningsmans som avled. 

Morden i Västerås blev utan Stefan Löfvens entoruge, liksom blommorna för att hedra offren. Det var inget tal om en svart dag. Han ställde inte in viktiga möten för att ta sig till  Ikea trots att han befann sig tio minuter bort. Tio minuter bort, han borde nästan ha lukten av offrens blod, hört vittnenas skrik, sett hur polisbil efter polisbild for genom stan, och såklart, hans entorague meddelade honom snabbt vad som inträffat men bara tystnad. Löfven behandlade mor och son som så brutalt mördats som vilka offer som som helst eftersom de inte passade in i hans politiska agenda.  Hade han talat om en svart dag då en asylsökande mördade två svenskar enbart därför att han hade fått avslag. Hade han öppet erkänt att den ansvarslöshet han stod bakom och att vi inte visste något om de människor Löfvens släppt in i landet. 

I Tyskland hittades Susanna Feldman våldtagen och mördad. Ali Basher, 20 erkände brottet. Han kom till Tyskland 2015. Han skulle ha utvisats men lyckades få ett tillfälligt uppehållstillstånd. Basher var känd sedan tidigare av tysk polis, misstänkt för rån, misshandel och inblandning i en våldtäkt på 11-årig flicka på ett flyktingboende. Han hade fått avslag på sin asylansökan. Susanna är den tredje personen som sedan 2016 mördats av asylsökande.  


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:


Länkar:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *