Med Sabuni kan vi ha turen att få ett nyval

Sabuni och hennes anhängare har vid flera tillfällen sagt att partiet ska ingå i en alliansregering även om det förutsätter ett stöd av SD. Avskyn för socialdemokratin väger hälsosamt nog tyngre än avståndstagandet från SD.

Ett rimligt och fullt tänkbart alternativ är att Sabuni som partiledare närmar sig M, KD och SD. Då skulle vi komma till det regeringsskifte den svenska medborgaren längtar efter. Och visst, Liberalerna hade kunnat välja Ullenhag men det gjorde de inte. Ullenhag har aldrig riktigt, så som Löfven, Lööf, Fridolin velat se problemen utan att först ta på sig skyddsglasögonen. Valet att välja Subani, visar att med Liberalerna kan nu mycket hända.

En svår tid väntar även Miljöpartiet. Få känner knappt till MP:s nya språkrör Per Bolund. Och som självklart kommer tala om klimatfrågan. (Låt oss hoppas han låter Greta stanna hemma). Per Bolund vill att regeringen ska säga Ja till att fasa ut bensin och diesel, målet ska vara förnybart bränsle på mackarna redan 2030. Orealistiskt men inte förvånande. Ännu mer orealistiskt blir nog i alla fall att övertyga Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna.

För många är Sabuni nu ett osäkert kort och de politiska analyserna haglar över oss. Hon har förmodligen inte bara lyckats rädda kvar Liberalerna i Riksdagen, hon har också ingjutit i ett hopp i den svenska folksjälen om att det röda styret satt sin sista potatis i svensk jord.

Ulf Kristersson är fortfarande förloraren. När det stod klart att Annika Strandhäll vann misstroendeomröstningen. Stödet för Strandhäll är anmärkningsvärt, ohälsosamt och förunderligt. Ett statsråd i Riksdagen med så svagt stöd som Strandhäll kommer undergräva hennes position, och nu ytterligare med Sabuni som partiledare för Liberalerna. Strandhäll kommer få det svårare att få stöd för sina politiska förslag, hon riskerar istället att bli ett lovligt byte för oppositionen.

Vad som utmärker Sabuni är att hon spelar på hela den politiska spelplanen. Det visades när hon sa att “mångkultur inte är något att eftersträva”. Det mångkulturella samhället behöver istället begravas. Många Liberaler hävdar att det är att gå emot deras egen politik, men är det verkligen det?

De som saknar asylskäl ska resa hem på en gång. Färre ska lockas också hit, och Sabuni menar att de generösa regler för anhöriginvandring som L, C och KD ställt sig bakom visar hur djup deras naivitet är och hur just det kommer bädda för en ny flyktingvåg.

Att gå in och liberalisera flyktingpolitiken, utanförskapet och segregationen är helt fel väg, menar Sabuni. Hit hör anhöriginvandringen som hon säger skulle ta oss tillbaka till 2015. Klarade vi inte av 163 000 människor då, med då vad som ändå måste sägas var ett stabilt system, och ställs inför det igen, nu med ett system som krackelerar, säger det sig självt att vi inte klarar det denna gång heller.

https://www.di.se/…/moderater-jublar-over-sabuni-hopp-om-n…/


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

3 reaktion på “Med Sabuni kan vi ha turen att få ett nyval

 1. Mats Holm

  En fristående författningsdomstol borde vara det som folket behöver mest så att politiker måste följa svensk grundlag vilket dom inte gör politiker bryter mot grund lagen konstant och det är därför vi har detta politiska träsk

  Svara
 2. Ben Dhrif

  Sabuni behöver känner sig varmare i kläderna. Just nu säger hon o den andra. Hon behöver tid för att inser att hon är en parti ledare som 8 andra. Varken mer eller mindre, det tar tid o känna sig hemma

  Svara
 3. Stig Borlinger

  Vi lämnar inget stöd .Vi skall ha inflytande.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *