Praktikplats och gratis busskort till alla är rättssociolog och lektor Ingela Kolfjord svar på bilbränderna i Lund

| 1 juli, 2019

Om ingen annan vågar fråga sig det så vågar jag i alla fall göra det. Det handlar om uttalande som rättssociolog och lektor i kriminologi vid Malmö universitet Ingela Kolfjord gjorde i Kvällsposten angående bilbränderna i Lund den senaste tiden.
Vad har denna kvinna rökt på innan hon uttalade sig om att gratis busskort och ungdomspraktik skulle få bukt med dessa bilbränder?
Och vad menar hon med att ifrågasätta polisens metoder att göra kontroller på platser där ungdomar brukar ”hänga”?

Menar hon att dessa ungdomar ska lämnas ifred så att de kan ställa till med ännu med elände?
För när hon säger att de inte har något att sysselsätta sig med, att många kommer från familjer där det inte finns pengar att köpa busskort eller åka på semester så kan jag bara referera till min egen ungdom, min familj hade inte råd att åka på någon semester och det hade inte många i min umgängeskrets heller.

Men inte brände vi några bilar, och inte hörde man talas om något sådant heller på den tiden. Men så var det också andra tider då inte allt serverades oss ungdomar. Ville vi få något så fick vi själva fixa det, ville vi sommarjobba och tjäna några extrapengar så fick man fråga runt på fabrikerna eller på gårdarna om de behövde någon hjälp.
Men numera så verkar det vara en bortglömd färdighet, för allt ska serveras dessa ungdomar.

Och att lämna dessa ungdomar vind för våg som denna rättssociolog menar att polisen ska göra är nog tvärt emot vad som borde göras. Enligt mig borde de kontrolleras än mer och polisen borde även begära att ett utegångsförbud för dem under 15 års ålder skulle gälla från låt säga klockan 22 om de inte är ute med sina föräldrar. För då tror jag nog det skulle bli lättare att upprätthålla lag och ordning i inte bara Lund utan även i många fler städer och samhällen.

Men detta är mina åsikter och jag har ju inte en så fin utbildning som denna Ingela Kolfjord, men jag har nog lite mer livserfarenhet och kanske lite mer sunt förnuft. För jag har sett förfallet i samhället ända sedan alla dessa nya lagar som stiftats de sista 25-30 åren. Jag har sett och upplevt hur 1968-års vänsterrörelse mer eller mindre förstört det individuella tänkandet som skapat det som vi upplever nu.

Men att få tillbaka det som var kommer inte att gå i det första taget, det kommer att kräva att polisen och andra myndigheter får resurser och befogenheter så de kan få stopp på dessa ungdomsgäng. För att bara ge dem saker gratis kommer enbart att sända fel signaler, signaler om att begår du brott belönas du, och får saker gratis.
Nä, fram med lite hårdare metoder och visa var skåpet ska stå. För annars så kommer detta bara att eskalera och vi får ett samhälle i total anarki.

https://nyheteridag.se/forskarens-losning-pa-bilbranderna-praktikplats-och-gratis-busskort-till-alla/
https://www.expressen.se/kvallsposten/forskaren-darfor-brinner-sa-manga-bilar-i-lund/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *