Ebba Busch Thor om samarbete med SD: ”goda förutsättningar för gemensamt agerande”

Av | juli 2, 2019

Nu börjar säkert vänsterpartister, socialdemokrater, centerpartister och miljöpartisterna skrika att Ebba Busch Thor blivit rasist, fascist och nazist bara för att hon privat träffat och ätit lunch med Jimmie Åkesson där de tillsammans med deras stabschefer träffades för att diskutera politiska frågor där de har en politisk samsyn.

Och deras skrik kommer säkert att bli än högre när de läser Ebba Busch Thors Facebookinlägg där hon skriver att partierna har ”goda förutsättningar för gemensamt agerande” när det gäller bland annat sjukvård och migration.

Detta möte kom till stånd efter att KD i våras bestämde sig för att förhandla med alla partier och inte längre som övriga partier utesluta Sverigedemokraterna från samarbete och förhandlingar.
Hon skriver: ”Vi representerar olika partier med olika bakgrund och olika ideologiska utgångspunkter. Men i flera frågor finns det goda förutsättningar för gemensamt agerande.”
Ebba fortsätter sedan med att skriva att frågor som partierna diskuterat och där de kan samarbeta om är förutom sjukvården och migrationen också energipolitiken.

Busch Thor påpekar även att detta är inte första gången som Kristdemokraterna har samarbetat med andra partier förutom den forna alliansen. För i våras gjorde de ett utspel med Vänsterpartiet i frågan om penningtvätt.
Även Jimmie Åkesson skriver i ett inlägg på Facebook om mötet där han bland annat skriver att ”Sverige har stora problem som kräver lösningar. Därför är det viktigt att man ibland möts över partigränserna för att diskutera dem på riktigt. Partier är sällan överens om allt, men i frågor där viss samsyn finns bör man mötas och ha konstruktiva samtal för Sveriges bästa.”

Annie Lööf visade sitt missnöje nästan direkt då hon skrev på Twitter: ”Jag beklagar att KD tagit ett stort steg mot att förhandla med SD i viktiga politiska frågor.”
Hon fortsätter sedan med: ”Det är inte en väg att gå. Det finns stora möjligheter att finna bra lösningar för sjukvård, migration och energi utan att ge makt till ett främlingsfientligt parti som SD.”
Men när man ser vilken politik Annie Lööfs Centerparti vill ha när det gäller bland annat migrationen och energipolitiken så tror jag i alla fall att där inte finns några lösningar mellan Centerpartiet och KD’s politik då Centerpartiet vill verka för att öppna Sveriges gränser, och när det gäller energin så vill samma parti stänga ner kärnkraften medan KD vill bygga ut den.

Så man kan fråga sig var samsynen mellan dessa partier finns i de frågorna. Men det är väl så att Centerpartisterna är rädda att Sverigedemokraterna tillsammans med KD och Moderaterna ska bilda ett konservativt block och att de under lång tid kommer att ta makten från de liberala partierna.

https://www.svt.se/…/ebba-busch-thor-i-mote-med-jimmie-akes…
https://www.expressen.se/…/akesson-och-busch-thor-i-privat…/

 

En reaktion på “Ebba Busch Thor om samarbete med SD: ”goda förutsättningar för gemensamt agerande”

  1. Ulf

    Satsning på kärnkraften är en nyckelfråga för att säkra elförsörjningen och borde drivas hårdare då flertalet i Sverige tycker likadant.Vi behöver inte fler subventionerade vindkraftverk som är ren kapitalförstöring och helt olönsamma investeringar.Efter centerns historiska svek mot allianskollegorna borde det partiet förpassas till glömskans mörker.Vad Annie Lööf har för synpunkter är efter detta fullkomligt bottenlöst när det gäller förtroende.Det är totalt förbrukat.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *