Ebba Busch Thor smiter inte undan när belackarna gör allt för att alla ska tro att hon är en politiker i ulvakläder.

Under våren fattade Ebba Busch Thor ett viktigt beslut om att de vill driva igenom så mycket som möjligt av sina politik och att de var beredda att samtala och förhandla med alla riksdagspartierna. https://www.facebook.com/661702230515862/posts/2516601248359275/

I många frågor har de samsyn med Moderaterna och är också det parti de vill bilda regering med. Och den dagen Centern och Liberalerna bestämmer sig för att inte stötta Socialdemokraterna (chansen från L:s håll har ökat avsevärt med Sabuni), vill de gärna upprätta ett samarbeta.

Ebba Busch Thor åt också lunch med Jimmie Åkesson och hans stabschef för att prata om olika politiska frågor. De representerar olika partier med olika bakgrund och olika ideologiska utgångspunkter, men det betyder inte, som Ebba sa, att det inte skulle finnas flera frågor som det goda förutsättningar för ett gemensamt agerande: Sjukvården, energipolitiken och migration..

För många, många väljare var det här ett sedan efterlängtat ställningstagande, Och också ett naturligt steg i det nya politiska landskap som formats i Sverige. Har jag jag varit Riksdagspolitiker hade jag välkomnat detta och tänkt: “Äntligen kan vi börja prata politik och ta oss ur den sandlåda övriga riksdagspolitiker gärna sitter i och gräver.” Hellre fruktbara samtala än ständigt denna nya sandslott.

Jan Björklund reagerade som förväntat, tur att han inte är L:s partiledare längre. Han svarade med: “SD är ett högernationalistiskt parti som är skapat ur den svenska nynazismen. Sorgligt att KD öppnar för förhandlingar. Sannolikt första steget mot det konservativa block som SD drömmer om.”

SD drömmer om? Hur vore det om politiker som Jan Björklund även ibland, om så bara för en kort stund tog in folket i ekvationen? Att vara rejält oense i sak eller kring ideologiska grunder är inte osunt. Tvärtom. Men att inte kunna erkänna och bejaka att man i vissa frågor faktiskt tycker lika är djupt problematiskt. Det förhållningssättet slår tillbaka eftersom man därmed frivilligt återigen lämnar öppet för segrar som fortsätter att skada Sverige.

Ebba Busch Thor gör rätt som öppnar upp för förhandlingar med alla partier. Det tycker både KD- och M-väljarna. Det visade de opinionsundersökningar som strax efter Ebbas uttalande. Av KD-väljarna svarade 92 procent att det var ett bra beslut av Busch Thor att öppna för samtal med alla partier, inklusive SD – och av M-väljarna gav 87 procent tummen upp.

Även om domedagsprofeterna kommer fortsätta göra allt för att KD:s Ja i anhöriginvandringen, kom då ihåg att det trots allt sedan kan komma handla om en allians med i var fall två partier som inte ser strikt på anhöriginvandring, SD och L.

Nyamko Sabuni är för att färre ska lockas till Sverige. Anhöriginvandringen bäddar för en ny stor flyktingvåg Sabuni inte vill riskera att Sverige ska hamna i samma kris, en kris vi ännu inte kunnat ta oss ur ännu. Sabuni tar avstånd från de generösare regler som Liberalerna varit md och förhandlat fram som en del av Januariöverenskommelsen. Och även om den kommer den i föras nu så bådar partiledare som Sabuni och Ebba gott för Sverige.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *