Ebba Busch Thors lunchmöte med Åkesson helt rätt!

Hemliga mejl mellan L, C och SD går bra men inte att äta lunch med Åkesson. Tänk så mycket smidigare det hade varit om de haft hemligheterna de behövde pratas om över en lunch.

Politiker vill uppenbarligen låtsas att de befinner sig i en film, Vita Huset. Sorry, svensk politik är inte tillnärmelsevis lika sexig.

Nu tror inte jag att det är så känsligt att tala med eller att ha lunch med Åkesson. Och om det är det, får dessa partiledare ta sig i kragen nu och lämna tillbaka sandlådan. Det finns en massa barn som sak ar den.

Om vi någonsin ska få ordning på migrationen/integrationen i Sverige måste man sätta sig ned prata sig tillsammans. Vad är viktigast? Låta SD fortsätta vara svensk politiks viktigaste fråga eller oroade medborgare som ser att de inte tar detas liv på allvar? För det är ju vad det i grund och botten handlar om. Tro inget annat.

Sabuni är partiledare för ett parti som få ser som ett liberalt parti idag. Sabuni är partiledare för ett parti med stor risk att åka ut vid nästa val. Sabuni behöver sansa sig och ställa sig frågorna: Är kvotering, lagstiftningen som leder till censur och kontroll med mera, liberal politik? Idag framstår de som mer som socialister och värre är, efter Sabunis vägran att samtala med SD har de med stor risk lyckats befästa sig som de nya röda.

Ebba Busch Thors lunchmöte med Åkesson helt rätt! Där visade hon upp samma politiska styrka Sabuni hade innan hon valdes till partiledare. Ebba och Åkesson pt lunch, såg ett steg på vägen mot ett ”konservativt block”. Där Sabuni fram tills idag sågs av många väljare som en del av. Ebba har visat för väljarna att hon menar allvar med det hon sagt – att hon inte rädd, Sabuni gjorde det motsatta, hon visade att hon är rädd ett närmande till Sverigedemokraterna.

Sabuni behöver visa samma politiska styrka hon gjorde innan hon valdes till partiledare. L behöver fokusera på sin politik. Komma från den absurda låsning som saknar bäring och relevans idag. Och de bör självklart söka samarbeten där de kan få genomslag för en liberal politik. De behöver komma tillbaks till bli ett borgerligt parti. Om SD ska ges samma status de givits bland de fega partierna kommer L inte hitta hem igen för då kommer allt alltid handla om det. Så länge beröringsskräcken finns visavi SD kommer L att inte bara stampa på stället, de kommer gräva sig en grop.

Centerpartiet och Liberalerna förhandlar med Sverigedemokraterna i riksdagens trafikutskott. Det vet vi. Därför Sabunis uttalande än mer förvånansvärt. Men så här brukar det vara. Hemliga samtal förekommer och de som vill vara hemliga känner nog en viss utmattning då SD säger att de blir lika förundrade varje gång de hör att de inte samarbetar med SD. De förstår nog inte helt enkelt vad de menar med tanke på de möten och samtal de ändå har.

Sammanfattning: Sabuni ta tag i styret nu. Att förhandla med SD är trots allt något som bland väljare uppfattas som allt mindre kontroversiellt, men desto mer kontroversiellt att inte göra det.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Ebba Busch Thors lunchmöte med Åkesson helt rätt!

  1. Sempre avanti

    Tyvärr verkar det som L kommer att fortsätta på den inslagna vägen och bli ett fortsatt lydparti till S.Sabunis uttalanden låter lika pk som företrädarens.Detta innebär att om det skall bli ett maktskifte nästa val måste Sd,Kd och M komma med ett verkligt skarpt samarbete och riktig borgerlig politik annars är mitten starkare.L och C stödjer hellre socialister och kommunister än bildar borgerlig regering vilket är tragiskt och ett historiskt svek mot väljare och mot Sverige.Stödet till S och V är viktigare för dem än en borgerlig valseger.Vi kommer aldrig att få en ny regering genom att svika ideal utan genom att se långsiktigt framåt vad som är viktigt för landet.I dagsläget är det viktigaste att ge sitt stöd till Löfven,Lövin och kommunister för C och L.

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *