Dum i skallen det är den som säger att andra är det

Det var många politiker som bestämde att det inte går att förhandla med Sverigedemokraterna, att de etablerade partierna måste hålla samman och att deras väljare måste hållas kort. SD:s väljare var ju ändå dumma i huvudet eftersom de inte förstått att man inte kan ha något med SD göra. Så de skulle om de gick stigmatiseras, helst ifrån statsministern själv i talarstolen så andra där ute i landet som höll på statsministern skulle hålla SD-väljare/sympatisören ute i kylan. De skulle i alla fall inte högt våga säga att de var SD are. De skulle helt enkelt lär sig veta hut, krypa till korset och börjar rösta på anständiga partier igen.
Att frysa ut, bygga politiska koalitioner och ändra spelreglerna för själva röstandet, allt för att hålla SD kvar ute i ödemarkerna och ute från inflytande fungerade inte då och gör inte nu heller. Det är helt enkelt för elakt, bara mobbning, fulspel, att visa avsky och hata öppet, inte bara SD utan också 1,1 ,miljoner av deras väljare.
Nyamko Sabuni eller någon annan för den delen har ju ingen aning om vad förhandlingar med SD skulle innebära. Kanske inte ens SD själva. Om någon är omöjlig att förhandla med kommer det visa sig först under själva förhandlingen. Om SD ställer omöjliga och idiotiska krav finns ju plötsligt en möjlighet att redovisa det, ge underlag för att SD är inte är parti som alla andra, och sedan kan man bara gå vidare. Då skulle ju saken så att säga var ur världen. Då har man man inte bara visat att man var beredd att förhandla med SD utan man har också visat att man visst är villiga till att föra en dialog väljarna som är begriplig för dem och respektfull för tunga näringslivsprofiler ”
Det politiska systemet är på väg att implodera på grund av den nyväckta beröringsskräcken med SD (Nyamko Sabuni), migrations- och integrationspotiken. Det politiska systemet så som vi känner det är på väg att implodera på grund av vissa politiker med beröringsskräck och migrations- och integrationspolitiken. Trots att en bred folkmajoritet och en majoritet i riksdagen är för en restriktiv migrationspolitik kan man inte komma överens.
Och nu börjar det bli så illa att vi kan tala om att migrations- integrationsfrågan är på väg att undergräva vår parlamentariska styrelsemodell. Blockbildningar som sedan enkammarriksdagens införande för snart 50 år sedan har utgjort fundamentet för de regeringar som bildats. Ja, ja det är ingen idé att gråta över spilld mjölk, frågan är bara vad det är för slags “Dcemeberöverenskommelse” eller “Januariavtal” de ska hitta på nästa gång?
Liberalerna och Centern då? Är det så förfärligt att SD röstar på samma sätt som Alliansen. Och om SD vill få igenom några idéer kan ni inte i alla fall lyssna innan ni skriker nej, särskilt om alternativet är ytterligare fyra år med en S-ledd regering? Ni båda har ju faktiskt igenom er förslag tack vare att SD har röstat som ni.
Det finns fler tunga näringslivsprofiler som anser att man måste bryta beröringsskräcken mot SD, helt enkelt för att landet behöver en annan politik. ”Jag är en liberal humanist som kan slåss till döden för de goda värderingarna, men däremot ser jag inte varför alliansen ska avstå från att ta makten och genomföra reformer som är bra för Sverige”, sa Antonia Ax:son Johnson 2018.

Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *