Ebba Busch Thor om lunchen med Åkesson: Jag har svårt att förstå varför en lunch kan få så stor uppmärksamhet

Av | juli 4, 2019

Ebba Busch Thor bemöter nu kritiken mot henne och Kristdemokraterna från Annie Lööf och Nyamko Sabuni efter KD:s samtal med Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna.
Busch Thor säger i en syrlig kommentar till både C och L att: ”De stängde dörren till en borgerlig regering.”
Men hon är redo att rösta ner regeringen om C och L väljer att överge sitt stöd till Stefan Löfven.

Ebba Busch Thor avfärdar också den kritik som Annie Lööf skrev på Twitter om att det är att ge makt till ett ”främlingsfientligt parti” att diskutera lösningar för sjukvården, migrationen och energin, något som Bush Thor avvisar.
Hon säger då hon anlände till Almedalen: ”Jag tycker det är rimligt att två vuxna människor som är invalda i Sveriges högsta beslutande församling ska kunna äta lunch tillsammans och föra ett samtal.”

Hon menar att uppmärksamheten om mötet mellan henne och Jimmie Åkesson är överdriven och att politikerveckan borde handla om andra saker än detta.
Hon säger vidare: ”Jag har svårt att förstå varför en lunch kan få så stor uppmärksamhet, och det har stora delar av svenska folket också.”
För hon har klargjort detta under våren att Hon och KD är beredda att föra samtal med alla riksdagspartier.

Nyamko Sabuni är inte lika frän i sin kritik mtt Busch Thor och menar att hon får äta lunch med vem hon vill. Men om Busch Thor vill att alliansen ska återuppstå till nästa val är hon tvungen att välja mellan Liberalerna och Sverigedemokraterna. För Liberalerna och Sabuni kommer inte att samtala eller förhandla med SD.

Så även med partiledarbytet i Liberalerna ligger deras tidigare kvar om att frysa ut Sverigedemokraterna från det politiska arbetet att få ett bättre och mer demokratiskt Sverige.

Läs i SvT…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *