Den socialdemokratiska välfärden. Pensionärer får vänta fyra till sex månader på bostadstillägg.

Av | juli 6, 2019

Hur står det till med det svenska välfärdssystemet Annika Strandhäll när svenska pensionärer får vänta sex månader för att de ska få bostadstillägget godkänt?
Och vad är det för nytta att de får löfte om att de får det retroaktivt när de inte klarar av att betala hyran utan att få låna av sina barn?
Ja, man kan verkligen undra detta och om ni ministrar i regeringen hade godtagit att få vänta på er ersättning sex månader efter att ni tillträtt för att få den första utbetalningen av er lön?

Men så här är livet för dem som inte lever det jetsetliv som ni gör Annika Strandhäll. Så här ser det ut för dem som arbetat och slitet ihop för att ni politiker ska få er lön, få era ersättningar för dubbelboende, för att ni ska få era reseersättningar och alla andra privilegium som ni har bestämt själva ni ska få.
Men hur vore det nu om ni började se bortom er egen horisont och till det svenska folkets bästa, hur vore det om ni började lyssna på det svenska folket, lyssna på dem som företräder dessa och ta lärdom av detta?

För denna gången är inte första gången som medierna och företrädare för pensionärsorganisationerna påpekat detta för er. Det är inte första gången som de sagt att det inte är acceptabelt att pensionärer som Ragnhild Eriksson ska behöva vänta fyra till sex månader på att få sitt bostadstillägg.
Och vad är där för trygghet i att de får veta av chefen för Pensionsmyndighetens produktionsavdelning Magnus Rodin att de kommer att få ersättningen retroaktivt från den dag de sökte ersättningen?

För detta är ett känt problem, ett problem som uppstod när myndigheten för flera år sen började bedriva en informationskampanj till de ca: 100 000 som kunde vara berättigade till bostadstillägget men inte av olika orsaker sökt det. Det var känt redan då att om alla dessa sökte så skulle systemet på utredningsavdelningen på myndigheten att kollapsa, detta på grund av att de är underbemannade och att det krävs mer pengar från regeringen för att anställa mer personal.

Så istället för att du Annika Strandhäll, hela tiden står och talar om att det är stora ”utmaningar” om än det ena än det andra gör något åt dessa ”utmaningar”, gör något konstruktivt istället för att hela tiden varna för de i dina ögon förskräckliga ”högervindarna” som du säger härja i Sverige numera. Så gör något åt alla dessa ”utmaningar” annat än att tillsätta kommittéer och parlamentariska utredningar som ska utreda dessa saker under år, gör något konstruktivt och visa att du är värd dessa 139 000 kronorna du tjänar i månaden.

Om du gör det så kanske ”de förskräckliga högervindarna” försvinner.
Men för dig är det väl bättre att skrika ut ditt hat mot dem som påpekar ert tillkortakommande än att göra något åt det och hjälpa alla dessa som nu sitter och väntar på det de är berättigade till. För det är så mycket enklare än att göra något åt det. Problemen kanske inte uppstod under era regeringsår men de har eskalerat och där är fler och fler som lider tack vare er senfärdighet, tack vare att ni inte tar dessa problem på allvar.

Utan ni stryker hela tiden över det med att säga det är bara en ”utmaning” och att ”utmaningen” snart är avklarad.
Men kommer den snart att vara avklarad?
Ni har haft mer än fyra år på er att klara av denna ”utmaningen” och inget har hänt. Allt har snarare bara blivit värre, ni har inget gjort för att förbättra situationen, ni har inte gjort något annat än att bara lovat förbättringar medan fler och fler förgäves väntar på det de är berättigade till, medan de får försöka få sina månader att gå ihop med att lån från sina barn.

Är det vad den storartade socialdemokratiska välfärden är kommen till, är det den som Socialdemokraterna och Annika Strandhäll är så stolta över?
För hade jag varit en socialdemokratisk minister hade jag definitivt inte varit stolt över att jag lämnat dem som hjälpt att bygga upp det svenska välfärdssystemet åt sitt öde. Jag hade sett till att det ordnats upp omedelbart när de första problemen om handläggningstiderna uppmärksammades och inte väntar år efter år i en förhoppning att dessa problem försvinner av sig själv.

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/rAVJd3/ragnhild-74-tvingas-vanta-ett-halvar-pa-bostadstillagg?fbclid=IwAR3LOAmedQsHKVA89GrMhAiSMUQgC6AQUBKXVRH4P51-Cganf3sr7F_aSHY

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *