Sveriges nollutsläpp äts upp på åtta veckor en chocksiffra för miljöaktivisterna.

| 7 juli, 2019

Ebba Thorneus skriver i Aftonbladet om klimatet och om professor Gustaf Arrhenius och Kimberly Nicholas uttalande angående klimatmålet. Samt vad Sveriges del i utsläpp är. För när Arrhenius sade sanningen om att om Sverige blev klimatneutralt idag så skulle de minskade utsläppen ätas upp på mindre än åtta veckor. Detta fördömdes det av de ”rätttroende” klimataktivisterna som menar att det är fel sätt att uttala sig och tänka.
Men är det de, är det fel att säga en annan sanning än den väletablerade, den som sprids av alla aktivisterna?

När sen docent Kimberly Nicholas sade att om folk verkligen brydde sig om miljön skulle de sluta skaffa barn för då hade det sparats in 58,6 ton koldioxid årligen Detta jämfört med 800 kg om man inte äter kött eller 2 400 kg om man inte kör bil. För detta blev Nicholas utsatt för en hatkampanj av de ”rättrogna” miljöaktivisterna. Men Nicholas avsikt med detta uttalandet var inte att få människor att få en ”barnskam” utan det var bara att belysa att klimatetproblemet inte är så lätt att klara upp som dessa aktivister tror det är.

Gustaf Arrhenius menar att allt det här prat om ”miljöskam” snarare trycker undan problemen än löser dem. Medierna är ett av problemmakarna i detta då de fokuserar på vissa utsläppare medan de nästan helt glömmer andra utsläppskällor. För det som oftast nämns och som det skrivs om som den värsta utsläppskällan för koldioxid flyget, med 12 000 artiklar är inte den som är den som är störst. För det är cement och stålindustrin som är bra mycket större med 5-8 procent av de globala utsläppen men som det bara skrivits 600 artiklar om, detta gentemot flygens del som är 2-2,5 procent.

Arrhenius menar att sådana frivilliga avtal som Parisavtalet inte räcker, det behövs bindande avtal för även om Sverige idag hade blivit klimatneutralt idag så hade så skulle den klimatneutraliteten ätas upp på mindre än 8 veckor av utsläppen i världen. Så det fokus som bland annat Miljöpartiet har om att så fort som möjligt göra Sverige klimatneutralt är totalt bortkastat. Sverige skulle i stället följa Sverigedemokraternas väg som säger att de ska ge resten av världen hjälp med olika åtgärder som kan minska de totala globala utsläppen. För det kommer att ge ett bättre resultat än att bara satsa på åtgärder i Sverige.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lArjby/chocksiffran-sveriges-nollutslapp-ats-upp-pa-atta-veckor?fbclid=IwAR0kcfsDBC4klFJ74SlUhpZSPfe0yMRlVcdK8RZpe4E-579sUAh9rksM62I

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *