De vill inte låta sina barn gå i skolan, skolplikten bygger ju tvång och alla vet ju att man inte lär så bra under tvång?!

“– Vi anser att man lär sig bättre när man själv får bestämma vad det är man vill lära sig, vad man vill lägga sin tid på. Vi lär oss bättre av att göra saker rent praktiskt, alltså av rena erfarenheter än att bara sitta och läsa om teori, säger Rebecka Koritz.

– När man pratar om självstyrd inlärning i praktiken så är det exempelvis aldrig så att jag frågar min son ”Teo, vad vill du lära dig i dag?”. Jag frågar ”Vad vill du göra i dag?”. Därför att för barn så är lärande någonting som de gör hela tiden, från att de föds.”

Jag säger stackars barn som ska behöva ta beslut om vad de vill lära sig. Barn är barn och de ska få vara just det, barn.

Det här innebär bara problem för barnen längre fram i livet. De har inte fått lära sig att jobba i grupp, inte exponerats för andras synsätt och perspektiv, ej heller fått lära sig av varandra i en grupp. Det finns banne mig inte några fördelar med hemskolning.

Svt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *