Magdalena Andersson talat om att resa klimatneutralt, tog flyget till Gotland och Almedalen.

| 8 juli, 2019

Ska inte politiker föregå med gott omdöme?
Ska inte politiker leva som de lär?
För det verkar inte så när de i osande tal säger att vi medborgare inte ska köra bil, att vi ska inte flyga. Utan vi ska ska åka kollektivt med buss, tåg och färjor.
Men hur är det med dessa politiker, åker de kollektivt med buss, tåg eller färja?
När Aftonbladet i en intervju med Socialdemokraten Magdalena Andersson under Almedalsveckan frågade henne om vi medborgare kan göra något för att minska vårt klimatavtryck.

I intervjun säger hon dock en sak som var vettig och det var att politikerna inte ska lasta ner klimatomställningen på enskilda individer. Det är politikerna som ska ta ansvaret för det. Hon fortsätter sedan med at det är förstås viktigt att alla tar sitt ansvar och väljer det mest klimatneutrala.
Men hur är det med politikerna själva, hur klimatneutralt reser de?
Försöker de att leva som de lär, eller är det så att de tycker sig ha så bråttom att de inte behöver bry sig om att resa klimatsmart?

När Magdalena Andersson fick denna fråga i intervjun om hur hon tagit sig till Almedalen om hon lever som hon lär?
Hon svarade då med ett sammanbitet leende ett hon flugit dit.
Mär då reportern frågade henne om hon gjorde denna resa utan flygskam som dessa politiker försöker få oss medborgare att känna så fort vi tänker på att flyga. Så svarar Magdalena Andersson: ”Jo, jag kände lite flygskam, och jag tänker alltid efter numera om där finns ett alternativt resesätt. Men denna gången var där inte det.”

Men fans där inget annat sätt att ta sig till Gotland?
Jo, så klart där var, men det passade väl inte för finansministern, för då hade hon fått åka med vanliga turister och det ville hon säkert inte. För hon liksom de flesta av dessa politiker är inte som oss medelsvenssons, de tycker sig vara finare än oss. Och beblanda sig med sådana går inte för dessa. De kan bara tala till oss och säga hur vi ska bete oss.
Inte att de ska bete sig på samma vis.

https://nyheteridag.se/andersson-vill-att-svenskarna-flyge…/
https://www.aftonbladet.se/…/mellin-moter-att-inte-flyga-ar…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *