Jenny Sonesson om Fadime Sahindal och Vilhelm Moberg

I dagens tredje programpunkt diskuterades liberal demokrati och individens frihet. Paneledeltagarna: Lars Åberg, Hanif Bali, Juno Blom och Omar Makram. Moderator: Jenny Sonesson

Slået op af GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime i Mandag den 1. juli 2019

 

Kom på att jag själv denna Almedalsvecka (flera dagar innan Åkessons partiledartal) offentligt citerade ur Vilhelm Mobergs ”Svensk strävan” och har ljudbevis. Sista minuten på detta GAPF seminarium säger jag ungefär så här: ”År 1941, mitt under brinnande världskrig, grubblade liberalen Vilhelm Moberg över vad som borde ses som svenskt och omistligt. Moberg var motståndare till fascism, kommunism och nazism. Hans slutsats är barnens uppväxtvillkor. ”Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art.” Fria barn till fria föräldrar. Jag tror att Fadime Sahindal skulle dela Vilhelm Mobergs analys.”

Jenny Sonesson, på facebook


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *