Lena Mellin menar att Jimmie Åkesson gör sig dummare än han är, och jag menar att Mellin gör sig ännu dummare.

Av | juli 9, 2019

I sin kolumn från den 7 juli försöker Lena Mellin göra sig lustig över Jimmie Åkessons tal i Almedalen nu i söndags. Hon menar att Jimmie gör sig dummare än vad han är och att han kniper billiga poäng i sitt tal.
Enligt den vänstervridna Lena Mellin, var det ett tal som inte ändrats mycket sedan han gjorde sitt första tal där 2011. Ett tal om att det är invandringen som förstör Sverige, en invandring som välsignas av SD:s politiska motståndare.
Men nu frågar jag om inte det stämmer, stämmer det inte att SD:s politiska motståndare välsignat migrationen?
Är det inte så att migrationen om inte förstört Sverige, så i alla fall gjort att läget är väldigt ansträngt?

Och enligt Lena Mellin så var det inget som ändrats till i år. Mellin menar att inget har ändrats mer än ordvalet, i är sa Åkesson att det var de ”vänsterliberala” som gjort att Sverige hamnat i en snabb utförslöpa.
Men stämmer det inte, är det inte de som skrek om öppna era hjärtan och Europa bygger inga murar?
Mellin menar att detta är att bara samla på negativa nyheter, för prenumererar man på även de positiva så ökar medellivslängden, vi är friskare och Sveriges ekonomi går som tåget.
Prisökningarna är låga, och att låna pengar har aldrig varit billigare. Och så vidare, och så vidare.

Men stämmer det som Mellin skriver, går Sveriges ekonomi som tåget?
Ja, man kan verkligen fråga sig detta när kommun efter kommun nu varnar för att de får höja skatten på för att de ska kunna hålla välfärdssystemet igång?
Man kan också fråga sig om det Mellin skriver om att prishöjningarna varit låga, för hon har säkert inte varit och tankat den sista tiden. Hon har nog inte varit och handlat matvaror för då hade hon inte påstått att prishöjningarna varit låga. Sen att påstå att det är billigt att låna pengar kanske stämmer, men det är bara för dem som får låna pengar.

För en fattigpensionär får inte låna något och de har inte fått någon bättre, så det som Mellin påstår gäller inte för alla. Men som sagt var det är inte ovanligt för henne och den ”vänsterliberalism” hon företräder och predikar. När sen Mellin skriver att Åkesson tar fasta på orosmolnen och inte på de ljusa sommarskyarna som hon och de ”vänsterliberala” tar fasta på så stämmer det för att det är just de mörka orosmolnen man måste bekämpa, inte försöka gömma undan som Mellin i denna krönika försöker göra.

Härefter försöker Lena Mellin göra sig rolig med att säga att det bara är Jimmie Åkesson som ställer retoriska frågor från talarstolen för att göra sig folklig. Att Åkesson gör sig dummare än vad han är när han ställde dessa frågor som var riktade till de andra partiernas ledare, och där Åkesson frågade ”är ni stolta över”. Men detta var något Mellin tydligen inte förstod för hon frågar vilka Åkesson menat med ”ni”.
Mellin verkar inte verka förstå att det är just de ”vänsterliberala” som styrt om att det ser ut som det gör i Sverige numera. Men enligt Mellin är det Åkesson som gjort fel i att påpeka detta i sitt tal. Det är alltså fel för enligt henne ger det en förvrängd bild av verkligheten.

Men är det en förvrängd eller som jag vill säga skev bild som Jimmie Åkesson presenterade i sitt tal, eller är det en förvrängd och skev bild som de ”vänsterliberala” och Lena Mellin försöker presentera?
Är detta inte en fråga om synen på hur samhället utvecklats, om vilka som bär ansvaret för denna utveckling?
Men enligt Mellin är det alltså dennes fel som under hela sin tid i riksdagen utestängts från samtal och inflytande som bör ansvaret.
Så man kav verkligen fråga sig om inte det är Mellin som gör sig dummare än vad hon i verkligheten är i denna kolumn?

Härefter försöker hon att göra sig rolig än en gång med att fråga Åkesson om där finns bildbevis på att han varit i Ullared och handlat kläder?
Detta efter att han sagt i sitt tal att Löfven varit ute på en ”verklighetssafari” till bland annat Ullared, och att Åkesson sagt att dit åker man för att handla och inget annat. Men det är enligt Mellin till att raljera. Efter detta så går Mellin in på hur Jimmie var klädd under sitt tal, enligt henne hade han på sig en ”missklädsam” T-tröja med texten ”I love Sölvesborg”. Inte för att jag ska raljera men jag tycker dock att Lena Mellin ska hålla sig för god i att ge någon annan modetips innan de själva har lärt sig klä sig moderiktigt.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/MRaeBo/jimmie-akesson-gor-sig-dummare-an-han-ar?fbclid=IwAR0TbriZdKFhruz9P528D3u1gM7C5x_NxOfgWVvTpNPnVh88Jo1fmI2z8NY

6 reaktion på “Lena Mellin menar att Jimmie Åkesson gör sig dummare än han är, och jag menar att Mellin gör sig ännu dummare.

 1. Tomas Hörz

  Det är ju så att den svenska befolkningen hör till de 10 nöjdaste i världen. Detta trots att många kverulanter bara kan se det dåliga i samhället och torgför sina åsikter med stor uthållighet Vi som inte förstår hur dåligt vi har det. För egen del har den usla sjukvården räddat livet på mig två gånger så jag kanske bör vara missnöjd

  Svara
  1. Björn

   Bara för att vi har det bra inom vissa områden så innebär inte det att det finns stor förbättringspotential inom andra viktiga områden…

   Eller är det så att om vi har kommit upp till en viss standard inom några områden så har vi förverkat vår rätt att vilja förbättra samhället i stort?

   Svara
 2. Göran Walther Inläggsförfattare

  Så Tomas Hörz, du menar att vi ska vara nöjda med allt i Sverige?
  Och vilka är det som säger att den svenska befolkningen tillhör de 10 mest nöjda befolkningarna i världen?
  För dem som jag talat med är inte nöjda med hur det ser ut i Sverige numera, och de är från Vänsterpartiet till Sverigedemokrater. De är från arbetare till direktörer, från fattiga till rika, och de är långt ifrån nöjda.
  Och menar du att inte du ser något fel i att stänga ute en stor grupp av medborgare, av väljare för att de inte enligt Löfven och de övriga vänsterliberala partiledarna har fel åsikt i allt?
  Men att de trots detta får det ena efter det andra förslaget som de framfört anammat av just de partierna som fördömer dem. Så du ser inte att sjukvården håller på att kollapsa, att sjukvårdspersonalen går på knä när det fattas personal, att inte mediciner levereras utan cancersjuka och andra blir utan behandling och att de får gå med smärtor som de inte skulle behöva ha. Då bör du nog öppna ögonen och börja läsa andra bulletiner än dem som kommer från de socialiststyrda medierna.
  För Sverige är inte längre det land det en gång varit, det är långt ifrån det.
  Men du har rätt att ha din åsikt, precis som jag har rätt att ha min. Sen får vi se i en framtid vilken åsikt som var den rätta och vilken som får backa och säga att jag hade fel. Löfven har redan gjort det när han sa att Sverige inte kunde ta emot fler migranter bara veckor efter att han sagt att Europa bygger inga murar.
  Så inget är skrivit i sten, allt kan ändra sig, kanske det kommer en dag då även jag kan känna mig nöjd med hur Sverige ser ut, för idag är jag långt ifrån nöjd med det.

  Svara
 3. Jan

  Insändaren är svårt tendentiös. Ingen är väl nöjd med en sämre sjukvård eller försämringar överhuvudtaget. Vare sig vänstern eller högern. Det är det Lena Mellin avser när hon kritiserar talet. Han (Jimmie) gör vad den höger insändaren tillhör brukar benämna en halmgubbe och angriper den. Ren och skär populism. T-shirten var för övrigt missklädsam. Det har inget med mode att göra utan är en åsikt som nog många delar.

  I övrigt, förutom Vilhelm Moberg-talet, är väl inget särskilt att notera förutom det faktum att Sverigedemokraterna nu tydligt valt sida i politiken. Tydligt till höger, arm i arm med Moderaterna och Kristdemokraterna. Två partier ur den konstellation man tidigare, föraktfullt, benämnde Sjuklövern. Det blir intressant att se i vilken utsträckning man får behålla sina vänsterväljare framöver.

  Svara
 4. Krister

  Tack Jan .Herr Wahlter är tyvärr förblindad av Jimmies klädsel .Om vi nu ser på SD .För ett år sedan stod herr Åkesson i Almedalen och utropade sig till Statsministerkandisat .Men så insåg många att en röst på SD leder inget vart .Så kom valet det manipulerade valet och så var SD tillbaka på ruta ett .KakelUffe misslyckades med regeringsbildningen och Löfven fick öppet mål .
  MEN se SD tog minsann makten i många kommuner i armkrok med M OCH KD .
  Nu jobbas det på med stora reformer för att förbättra i kommunerna .JAHA , tiggeriförbud , slöjförbud , endast fläskrätter på skolbespisningen ( vi skall anpassa dom ) slut på hemspråksundervisningen också dessa förfärliga böneutropet .
  Ja nu jobbas det febrilt med dessa för Sverige viktiga frågor .
  MEN säger några tryggheren , sjukvården och skolan ??? Ja lugn , först skall alla dessa människor som Reinfeldt bjöd in till MODERATERNAS kalas anpassas och frihetsberövas , därefter är vi Sverige igen .Det Sverige som SD varit med och byggt upp

  Svara
 5. songklod kongsaen

  Denne Mellin får nog sluta med sin floskler.
  Tror hon ingår i Sossemaffian, som Löfvén s piga.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *