Vad ägnar sig kommunikationschefen på Malung-Sälens kommun åt?

Så skriver Erik Bjurström, forskare i offentlig styrning: 

“En kommunal tjänsteman läxar offentligt upp en medborgare på kommunens Facebooksida och skriver: “Jag har sparat flera exempel på elaka kommentarer … mot politiker och tjänstemän. Jag har dessutom nu väldigt färska exempel på kommentarer med väldigt grovt språk som du själv skrev i en fb-grupp igår.” (Kommunikationschefen på Malung-Sälens kommuns Facebooksida, 1 juni 2019.)”

Och som Bjurström mycket riktigt påpekar är: “Kommunens offentliga uppläxning (…) en kränkning av dessa fri- och rättigheter; ett brott mot grundlagen och Europakonventionen om mänskliga rättigheter.

Vidare skriver Bjurström: 

“I en rättsstat ska myndigheter ägna sig åt det som har stöd i rättsordningen – inte etablera och följa upp moraliska standarder genom offentlig tillrättavisning, så som till exempel Kina hanterar dissidenter.” Därefter räknar Bjurström exempel på just olämpligheten men kanske framför allt klargör dessa och visar upp en demokrati som det verkligen naggas i kanten på.

Läs i Dala-Demokraten…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *