SVERIGE. Ett samhälle som under inga omständigheter mår särskilt bra.

“SD och gänget” ägnar sig faktiskt inte åt att jaga marsgubbar som Menekse Mermer påstår i sin artikel: “Låtsatsproblem ska ska lösas på fritiden, SD”

Inledningsvis ska påpekas att författarinnan Menekse Mermer som är turk och som inte under några omständigheter vill vara svensk, ej heller kalla sig svensk, anser att kommunerna också måste kompromissa om separata badtider och burkinin. Hon är alltså för segregation i samhället. https://www.aftonbladet.se/debatt/a/a2xM74/nej-tack-jag-vill-inte-bli-svensk?fbclid=IwAR0dsnGRnG7ulpjDNRBu0CZLeqxjJ-9a1zCmD7g3omZ-Ro2ITJ-HXJcUPOo

En grundsten som åtminstone tidigare varit grundmurad i det svenska samhället är att vi som samhälle håller ihop. Men med segregationen som tillåtits gro under många år ser vi nu ett annat och mycket splittrat samhälle växa fram. Ett samhälle som under inga omständigheter mår särskilt bra.

Toleransen för särkrav har påverkat vårt samhälle på ett negativt sätt och vi ser att hur dessa snarare har söndrat och brutit ned än rustat och enat oss. Vill vi verkligen fortsätta på den vägen?

Nåväl Menekse Mermers syn på “tolerans” och “religionsfrihet” ger menar jag oss en viss förklaringsbakgrund till de drapor hon ägnar sig åt i artikeln.

Menekse Mermer menar att SD i Bromölla ägnar sig åt ett icke-problem när de vill införa ett böneförbud eftersom det aldrig någonsin tidigare varit ett problem, Hur många gånger har vi just haft problem med att judar eller kristna vill be under arbetstid, fortsätter hon?

Nej just det. Vi har inte tidigare eller senare haft problem med krav från någon av de alla hundratals religioner som existerar i landet med särkrav av det här slaget. Men med toleransen för orimliga krav, ofta inte helt oväntat från islamisters håll, har vi däremot fått ett stort problem som bara fortsätter att växa – segregationen och motsättningarna. Det handlar faktiskt inte enbart om vad någon vill göra på sin rast, som Menekse Mermer också påstår.

Varför funderar inte Menkse Mermer istället på varför vissa muslimer strävar efter att skapa åtskillnad mellan muslimer och icke-muslimer? En utebliven handskakning, krav på böneutrop, bönetider under arbetstider, separata badtider, och mycket annat har inte inträffats av en slump utan är en följd av politiska beslut som splittrat ett samhälle och tvingat tvingat kvar folk i på förhand givna roller att växa fram.

Självklart ska man få utöva sin religion men måste det ske under arbetstid? Varför är det nödvändigt att ta med sig sin Gud till sin arbetsplats? Det skapar en åtskillnad som leder till mer kaos än nytta.

Kombinationen av att betrakta nästan allt i samhället genom ett raster av socialdemokraternas och vänsterns identitetspolitik och eftergifterna på särkrav baserade på etnicitet, religion, kön eller sexuell läggning har faktiskt blivit helt ohållbart. Muslimer ska bara prata med och om muslimer. Judar ska bara med judar och om judar. HBTQ-personer ska bara prata med och om HBTQ-personer. Kvinnor ska bara prata med och om kvinnor, och så vidare. Intresset för den andre har helt begränsats till finna det som befäster de fördomar som hävdas finnas om dessa grupper.

Religionsfrihet är förvisso en rättighet i Sverige men man kan ju liksom inte heller bara glömma bort att ens religion också är en privat angelägenhet. Om den kolliderar med arbetet eller övriga samhället är det ju inte lika självklart att hävda religionsfrihet, eller hur?

Självklart alla får utöva sin religion på sin egen tid. Däremot, är det inte lika självklart att alla ska kunna komma och ställa krav på att kunna ta med sig sin Gud till sin arbetsplats.

Vi är faktist inte skyldiga att förhålla oss till någon av alla de religioner som existerar i Sverige, inte ens muslimers. Vad någon tror eller inte tror på angår ingen.

Som Bassam Al-Baghdady så klokt skrev en gång: “Alla religioner har sina egna moraliska måttstockar, och när religiösa hänvisar till sin religion markerar de att alla andra måste förhålla sig till dessa normer.”

Expressen…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “SVERIGE. Ett samhälle som under inga omständigheter mår särskilt bra.

 1. Börje Börman

  Man bör ha i minnet att med behövlig i normalfallet inte avses egenskap hos person som är hövlig i sitt religionsutövande.

  Svar
 2. Tomas Hörz

  Problemet är inte att samhället inte mår särskilt bra. Problemet är att sådana som Du överdriver hur frukost illa bli borde förstå att vi har det. Inget du säger ändrade att den svenska befolkningen hör till de 10 mest nöjda i världen

  Svar
  1. Mattias

   Tomas Hörz, det stämmer inte. Vinhar åkt ned till 15:e plats i UN rapporten.
   Vi har legat på 7e plats några år tillbaka men detta har alltså utvecklats negativt. Att SE gör den förflyttningen måste ju bero på något!?

   Svar
 3. Gurra870@live.se

  Låt inte religionerna påverka det samhälle vi lever i, det är ett bra samhälle ,.jag är själv invandrare men måste påpeka att jag är ateist och pensionnerad lärare.De som inte kan anpassa sig här kan åka tillbaka till hemlandet.
  Anonym

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *