Arkeologer i Israel tror sig ha funnit den bibliska staden Siklag

Arkeologer i Israel tror sig ha funnit den bibliska staden Siklag, vilket bekräftar Bibelns historicitet. ”Kristen tro är … historisk”, skriver Stefan Gustafsson, och poängterar att Jesus en dag i historien kommer komma tillbaka. På bilden utgrävningar av Shilo. Foto: Julia Nordh

Kristen tro är djupt personlig – och historisk

I strömmen av upprörda inrikespolitiska röster kom det i veckan en nyhet av ett annat slag: Arkeologer menar sig äntligen ha funnit staden Siklag!

På fjorton ställen i Gamla testamentet omnämns Siklag. Staden spelade en viktig roll framför allt i Davids liv. Innan han blev kung jagades han av Saul, den dåvarande kungen. För att rädda sitt liv lämnade David Israel och sökte asyl hos filistéerna och deras kung Akish. Då ”förlänade Akish honom Siklag”, står det i 1 Sam 27. Där stannade David sedan i ett år och fyra månader.

Världen Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *