Björn Karlsson, SD-politiker, skriver om hedersbrotten

Om det ändå vore sant att man tar krafttag mot det sk hedersbrotten. För min del tar det djupt emot att kalla det för hedersbrott mm. För det är faktiskt snarare tvärtom, en total brist på allt vad heder heter.

Hur kan man som far, mor och bror misshandla sin dotter/syster och även mörda henne, eller kasta sin fru ut från en balkong och dölja det fruktansvärda bakom ordet heder? Finns absolut inget hedersamt i det.

Det finns en mängd olika former av beteenden som är olagliga, som är helt mot vårt synsätt och värderingar. Dessa benämns med kulturella skillnader och hederskulturer.

Dessa ska inte få förekomma i vårt land. Utan vi har en lagstiftning som styr, vi har en syn på människor och djur som enbart respekteras. Gör man inte det utan begår brott ska dessa ge kraftiga straff och i vissa fall utvisning på livstid. Vår lagstiftning borde skärpas till det mycket kraftigare för dessa brott.

Samhället måste få resurser att bryta in där hederskulturer förekommer, och stoppa dessa företeelser.

Vill man inte acceptera vår syn och lagstiftning så ska man inte bo här helt enkelt.

Det är så många kvinnor, flickor och småbarn som drabbas av detta system med sk hederskultur. Detta måste helt enkelt upphöra. Den här frågan är så tydlig så samtliga politiska partier borde vara eniga i frågan.


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *