Hon ber på arbetstid – anmäler sig själv, bra!

I sitt arbete som socialsekreteraren vänder sig Pernilla Franklin ofta till Gud i en tyst bön. Genom att anmäla sig själv vill hon försvara religionsfriheten. Foto: Skärmdump Kristianstadbladet

När man tittar på hur personer som Pernilla Franklin väljer att “förstå” det här med förbud mot bönetider under arbetstid, blir det rätt tydligt att de tenderar agera oseriöst. Slutsatsen är uppenbar…

I sin anmälan till kommunstyrelsen skriver Pernilla Franklin att hon förväntar sig att få en reprimand:

”Jag anmäler att jag har bett och att jag kommer att be på arbetstid i fortsättningen och jag förväntar mig att politikerna som drivit igenom detta beslut även beslutar om lämplig sanktion”.

Vi kommer ständigt tillbaka till situationer som den Pernilla Franklin vill skapa, inte minst då det handlar om sådant som på sikt kan ställa till problem och öka på de problem som redan finns i form av motsättningar, särkrav och segregation.  Vi måste antingen acceptera en desperat situation där motsättningarna växer eller också gå i svaromål varje gång någon som Pernilla Franklin väljer att relativisera ett problem som går djupare än vad hon vill göra gällande. 

Pernilla Franklin är tyvärr inte ensam om att agera på detta märkliga sätt. Tvärtom börjar det här bli rätt vanligt så fort nya regler börjar växa fram i vårt nya land som ingen egentligen känner längre. I sin förvirring förstår inte Franklin att det hjälper ingen att agera på det här viset, att omvandla en viktig fråga som handlar om arbetslivet till handla om henne som ett slags för offer. 

De senaste decennierna har tyvärr detta alternativa synsätt växt sig allt starkare till följd av en ansvarslös politik och en stor dos naivitet. En naivitet som Pernilla Franklin helt anammat. 

Sådant som religion, kön, hudfärg, härkomst och sexuell läggning ska alltid komma i första rummet för hur människor ska bli bemötta eller kunna sköta sitt arbete. Jag är så trött på det.

Det givna svaret på detta borde: Vi måste försöka få det här att fungera även om vi alla har olika behov och är olika. Att klara av se bortom en människas tro, härkomst, religion, bakgrund och medfödda attribut, eller vad tusan det nu kan vara. 

Att ständigt förhålla sig till, eller snarare reducera människor och därmed hålla dem fångna i konstruerade gruppidentiteter, skapar problem och motsättningar.  Individen blir bara sin religiösa tillhörighet, sina religiösa behov/krav, vilket land han eller hon kommer ifrån eller vilken sexuella läggning denne har. Den som inte ser att det tillslut inte kan landa i något annat än en är en slags omvänd rasism är blind.  

Det är fullt begripligt att så många människor är besvikna och förbannande på utvecklingen idag. Förmodligen har vi bara sett början på alla de problem vi har framför oss. 

Världen Idag…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

En reaktion på “Hon ber på arbetstid – anmäler sig själv, bra!

  1. Ulf

    Den sista idioten är ännu inte född men här är en som platsar i den ligan !! När man skriver på ett anställningsavtal accepterar man att arbeta under arbetsdagen. Egna aktiviteter är ok om man har schemalagd rast.Att göra andra personliga aktiviteter under arbetstid är inte tillåtet.Det gäller alla som arbetar och att ta paus för diverse egna aktiviteter är ett brott mot anställningsavtalet. Att överhuvudtaget behöva lägga energi på sånt här trams känns ointelligent och löjligt.Arbetstid är precis vad som avses med det begreppet och det borde alla som inte kan acceptera regler försöka få in sina imbecilla trögtänkta skallar.Hitta nåt annat att bli kränkta över !!! Var tacksam över att ni blivit anställda trots era idiotiska uttalanden och intelligensbefriade inställning tillarbete.Man högaktar de arbetsgivare som står ut med er och era flumidiotiska ideer.Sverige har blivit dårarnas paradis och idioterna känner ingen begränsning i bristande intelligens, rena mentalsjukhuset.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *