Nu har nya fakta framkommit om Västerås-imamen Fekri Hamad som SÄPO vill utvisa på grund av att han är ett säkerhetshot mot Sverige.

Av | juli 11, 2019

Nu visar det sig att han så sent som förra våren hade ett statsfinansierat arbete, han arbetade med rekrytering av arbetslösa i utsatta områden, ett jobb som arbetsförmedlingen finansierade. Och som enligt Hamad själv innebar att han förmedlade ”arbeten anpassade för muslimers värderingar”.
Detta skedde på Yrkesakademin, ett företag som främst arbetar för Arbetsförmedlingen.

Jan Larsson VD på Yrkes säger till SR under en intervju att: ”Som imam och som allmänt känd person så kände han både företagare och personer, han var därmed en bra brobyggare för arbetslösa in i arbetslivet.”
Men hur bra brobyggare var han?
För på Facebook publicerade Hamad inlägg där han uppmanade muslimer att söka de jobb han förmedlade eftersom de var ”anpassade till deras värderingar och deras särdrag”.

I inlägget utvecklar han det inte mer men i en kommentar blir han hyllad för att främja arbetsmöjligheter där muslimer inte behöver umgås med kvinnor eller ta dem i handen. Han ska då uttryckt sitt gillande för detta genom att tryckt på gillaknappen.
Hamad som enligt Försvarshögskolans rapport är ”en av de mest hårdföra salafisterna i Sverige” ska under ett seminarium, ha hyllat en ung man som inte ville ta sin kvinnliga chef i hand.

När reportern på Expressen frågar kommunikationschefen Richard Bengtsson på Yrkesakademin om de inte gjorde någon bakgrundskoll på imamen så säger han: ”I samband med anställningen gjorde vi de kontroller som vi ansåg vara nödvändiga för den typen av tjänst det gällde.”
När då reportern fortsätter fråga om företaget har fler anställda med liknande värderingar och sikter så svarar Bengtsson: ”Värderingar är självklart grundläggande i en verksamhet som vår.”
Och det är något vi för kontinuerliga samtal om.

Man kan dock fråga sig ett par saker angående att imamen blev anställd, den ena är om nu inte SR uppmärksammat detta om imamen hade då Yrkesakademin gjort några förändringar, hade då VD:n och kommunikationschefen erkänt att Yrkesakademin brustit i sina bakgrundskollar av dina anställda?
För när man läser vad dessa två skriver så erkänner de inte rakt ut att företaget har och har haft brister när det gäller bakgrundskollen av imamen.

Och hade då imamen fått fortsätta sin anställning om inte SÄPO börjat rota i härvan av imamer och muslimer som är och kan vara en fara för riket säkerhet?
För som jag kan utläsa av artikeln så tycker varken VD:n eller den kommunikationsansvariga att de har gjort några fel när Fekri Hamad anställdes, de verkar inte heller ha några bekymmer över hans attityd mot kvinnor.

Så frågan är om verkligen detta företaget är något som arbetsförmedlingen ska samarbeta med, om det är ett företag som ska få ta del av skattemedel?

Jag tycker i alla fall inte det.

Expressen…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *