“WHITE FLIGHT” – En sådan outsäglig sorg och ilska

 

Rinkeby.

En 13-årig dotter blir attackerad av tre invandrarbröder samtidigt står deras mor hetsar medan dem att fortsätta attackera. Det går inte att förstå? Varför och vad är det som gör att en mor hetsar sina söner att fortsätta attackera en flicka?

En son blir sparkad medan modern försöker skydda honom, omringad av 40 invandrare som skriker svennehora till henne. Ett område de inte kan gå ut i utan att bli hotade, förolämpade eller attackerade.

Samhällsnytt har gjort ett reportage där de intervjuar sonen och mamman. Det är hjärtskärande eftersom det så tydligt visar den segregation och de motsättningar som byggts in i våra utsatta områden. In i Sverige.

Det här kommer, om inte problemen å det snaraste tas på bara tillsist innebära en sak och det är att ”white flight” uppstår. ”White flight är ett amerikanskt begrepp för storskalig migration av euro-amerikaner från områden med blandad etnicitet till områden där de flesta liksom de själva har europeisk eller euro-amerikansk etnicitet.” (Wikipedia)

Att behöva fly från sitt bostadsområde i Sverige är galenskap. I Sverige ska ingen behöva fly, allra minst dem som inget annat är än offer för svensk politiks val.

Våra politiker talar gärna om etnisk mångfald som en berikande faktor, men när man inte kan röra sig ute i trygghet, låta sina barn gå i en skola där de både lär sig och är trygga, då kommer man tillsist tvingas välja att fly. Och då i första hand till någon form av svenskhet. Där är tryggheten större, där är det igenkännbart, värderingarna detsamma och inte minst man riskerar inte att hamna i minoritet.

Men så länge ledande politiker ser all form av påpekanden om det här problemen som rasism eller inte förstår hur viktigt det är att sluta acceptera oacceptabla värderingar och beteenden kommer inget att hända. Det kommer bara bli värre. Vissa tror alltför starkt på flummiga insatser som ett sätt att hjälpa utsatta grupper medan det är precis tvärtom. Alla blir förlorare.

Samhällsnytt…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *