2816: Strama tyglar i konstvärlden

Av | juli 12, 2019

Axel Krause: Sensommar 2011

Leipzigs årliga utställning fick ställas in. Det berodde på att konstnären Axel Krause hade visat sympatier som inte sammanfaller med konstvärldens värdegrund. Det är ingenting som förekommer i hans konstverk, hans målningar har vissa likheter med Edward Hopper och ofta surrealistiska inslag. Men det som var avgörande var en publicering på Facebook:

”Krause had posted on Facebook that he was opposed to Chancellor Angela Merkel’s refugee policies. He described the influx of migrants in Germany as ‘illegal mass immigration’ and the AfD as a ‘welcome corrective in an ailing political landscape’.” (The Art Newspaper)

Krause skulle då inte få vara med men eftersom man fruktade att hela arrangemanget skulle komma att handla om censureringen beslöt man att ställa in.

Plötsligt blev Krause radikal i konsten…

Lars Vilks


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *