AFGHANER. Kommer Löfvens feministiska regering att utvisa kvinnor och barn?

Masuoma Ataayi är en av de som strejkar på Norra Bantorget. Foto: Jonas Sylvén-Möller

Stefan Löfven – afghanamnestin, vad trodde du?

Vi visste hur det skulle gå. Stefan Löfven har inte varit någon statsminister som värnat rättssäkerheten när det gäller migrationen. Det var därför Sveriges riksdag förra året röstade igenom gymnasieamnestin för 9 000 vuxna män, med oklara identiteter och som i flera instanser bedömts sakna skyddsskäl och som därför befann sig olagligt i Sverige.

Det var fel. Det gick emot folkets vilja. Det slängde vår rättssäkerhet överbord. Det var också sista spiken i kistan för samhällskontraktet.

Hur gränslöst vansinnigt beslutet faktiskt var, visas nu när vi drygt ett år senare ser samma sak upprepa sig igen. Vi var många som varnade för att det var precis så här det skulle gå. Om man lämnar över viktiga politiska beslut till aktivister så kommer aktivisterna tillbaka, igen och igen. Det är faktiskt i sammanhanget viktigt för afghanerna har många mäktiga vänner inom svensk politik som de får hjälp av för att bilda opinion för sin sak.

Det var redan då ett mycket orättvist beslut som byggde på en mycket skakig grund. De som “hunnit bli vuxna” skulle få stanna eftersom de orättvist hade fått väntat för länge på beslut. Och såklart kunde ingen utröna vem som ens hade varit barn 2015 då de kom eller vem som hade ljugit om sin ålder eftersom det inte fanns några krav på att verifiera sin identitet, det räckte med att göra den sannolik. Så de unga migranter som hade uppgivit rätt ålder när de anlände omfattades inte av förslaget medan den 24-åring som ljög gjorde det.

En annan viktig kritik (och skillnad nu) som många av oss la fram var obalansen i kön: Varför alla dessa män? Vi pekade på att vi som land redan har en uppseendeväckande skev könsfördelning som accelrerat genom de senaste årens mottagande av ensamkommande. “Bland ensamkommande under 2015 var könsfördelningen 11 pojkar per flicka. I genomsnitt anlände 90 ensamkommande pojkar varje dag under 2015, jämfört med åtta flickor.” https://www.gp.se/…/abnorma-antalet-unga-män-ett-problem-fö…

Det är därför vi nu ser hur SVT är med och inleder opinionsbildningen för afghanerna med att fokusera på familjerna och kvinnorna. SVT har exempelvis valt att använda Masuoma Ataayi, en kvinna, i bild för att understryka vilka det handlar om denna gång handlar. Och oavsett vad vi tror nu, att regeringen tagit sitt förnuft till fånga, att ett Nej kommer vara ett Nej, är det fel. De kommer inte klara av att utvisa kvinnorna eller familjerna. De har nämligen lämnat alla viktiga myndighets- och politiska beslut till andra.

Direkt efter förra årets beslut skrev Maria Ferm (MP) media och tackade f

För asylreglerna gäller inte alla, bara vissa. Svensk politik, med MP och Stefan Löfven i spetsen har nämligen bestämt för att det är viktigare böja sig för kändisupprop och PR-kupper orkestrerade av SVT, vänstern, grupperingar som hjälper just afganska migranter. Det var ett system de godkände och valde samma dag som de röstade igenom den mycket rättsosäkra amnestin. Där var och en utan asylskäl, som lyckas få mest uppmärksamhet och mest hjälp av media med att beskrivas med känsloargument, att få stanna. Det var just därför amnestin redan då var huvudlös – inte minst signalmässigt. Fler skulle sannolikt göra exakt detsamma den dagen det skulle krävas. Och det är vad vi ser segla upp just nu. Vad är vi för feministiskt land om vi låter 90 procent män stanna men avvisar kvinnor och familjer? https://uvell.se/2017/11/20/ojamnt-falt-debatten-om-amnesti/

Nu handlar det om familjer mot män. Kvinnor mot män. men vi ändå kvar i det onda mot det goda. Mot hoppet och rädslan. Om att stå upp tillsammans medmänsklighet, framtid och hopp, mänskliga rättigheter och solidaritet. Ja ni, vet känsloargument ämnade att överskugga all eventuell kritik.

De här känsloargumenten kommer nu komma tillbaka som en bumerang. Återigen kommer det handla om vi mot dem där vi som använder oss av lagar och regler, rättssäkerhet, vårt lands förmåga att hjälpa, som argument för att ett Nej måste vara ett Nej. Mot lögner för att övertyga läsaren om det goda med att ge nästa grupp amnesti.

Mitt i Vasastan


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

8 reaktion på “AFGHANER. Kommer Löfvens feministiska regering att utvisa kvinnor och barn?

 1. Tomas Hörz

  Du slår nog någon slags rekord i konspirationteorier och missuppfattningar tom för att finnas i Projekt Sanning. Det är mycket bra för landet att den missnöjda minoritet Du företräder hålls utanför politisk makt. Det är däremot komiskt att Ni gör er till någon slags talesmän för Sveriges befolkning.

  Svara
  1. Janne

   Tomas Hörz, är du seriös?
   Är det demokrati att inte låta MINST en miljon svenskar ha något inflytande?
   Och enligt dig inte ens få kritisera ett sjukt dåligt och oigenomtänkt beslut som gymnasielagen.

   Svara
 2. Erik

  Om vi lever i en demokrati varför inte låta oss rösta om dessa frågor.

  Svara
 3. Jörgen Larsson

  Tomas Hörz du borde börja med att dra ut huvet ur arslet, då kanske du slutar snacka skit.

  Svara
 4. Jon jonsen

  Sänd dom hem, eller la dom få samma sosial bidrag som dom har i sitt hemland! , Här i sverige, , och Du kommer inte att bli rasehater, Lycke till Sverige!!!!???

  Svara
 5. Gerhard Pettersson

  Kunde nog inte säga det på ett bättre sätt. Det är sanningen och hur det ser ut. Nu kommer vissa säkert säga att så är inte fallet men som själv insyn som gode man och som jag sade ifrån mig eftersom under denna tid var det bara män på alla listor och inte var dom från kriget Syrien som alla fick för sig . De flesta var från Afghanistan och andra ekonomiska flyktingar och tyvärr såg jag inga barn bara ungdomar och vuxna män som påstod de var barn. Några tjejer såg jag inte huvudtaget på listorna. Men vänster aktiviteter som är mer kriminella och våldsbenägna grupper försöker få svenska få svenska folket tro de gör rätt med herr löven som måste vara en av de klenaste politiker jag har sett och inte stoppa detta vansinne. Sen kan man fråga sig av hur många av dessa aktiviteter verkligen själv jobbar och betalar skatt till samhället. Väldigt lätt att stå och Krika högt vad svenska folket ska göra på andras bekostnad som även politiker gör. Kanske ska tänka till vilka som jobbar in dessa pengar som går ner i ett svart hål utan några krav eller betala tillbaka till befolkningen.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *