Ann Heberlein: Att se den större bilden

Av | juli 12, 2019

I otaliga texter har jag under de senaste åren debatterat sådana fenomen som böneutrop, slöjor, separata badtider för män och kvinnor, månggifte, barnäktenskap, könsstympning och specialkost av religiösa skäl. Jag har argumenterat för slöjförbud på små flickor, böneförbud på arbetstid, mot samvetsfrihetsklausuler för barnmorskor, mot böneutrop och mot specialkost för religiösa minoriteter. Jag har hävdat att arbetsgivare har rätt att kräva av sina anställda att de tar av sig slöjan på arbetet om det finns en speciell dress code, att kvinnliga läkare har rätt att kräva respekt av manliga patienter och att kvinnliga patienter inte har rätt att kräva en manlig läkare av religiösa skäl. Jag har, kort sagt, argumenterat mot särlagstiftning för och särbehandling av religiösa grupper.

Ann Heberlein

Läs artikeln i Heberleins Etik…


Stöd ProjektSanning och yttrandefriheten. Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer. 

Varje krona hjäper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

PAYPAL:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *